Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska karitas je zbrala že 357.685 evrov za Turčijo in Sirijo

Za vas piše:
M. P.
Objava: 17. 02. 2023 / 15:58
Oznake: Dobrodelnost, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.02.2023 / 16:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenska karitas je zbrala že 357.685 evrov za Turčijo in Sirijo
Sodelavke in sodelavci Karitas v Siriji pomagajo najbolj ranljivim. FOTO: Karitas Sirija

Slovenska karitas je zbrala že 357.685 evrov za Turčijo in Sirijo

Slovenska karitas je do danes zbrala 357.685 evrov za pomoč prizadetim ob potresu v Turčiji in Siriji. Preko Caritas Internationalis je do sedaj nakazala za nujno pomoč Turčiji in Siriji, za vsako območje 110 tisoč evrov. Poleg tega je v sklopu triletnega humanitarnega strateškega partnerstva Ministrstvo za zunanje zadeve RS Slovenski karitas za pomoč prizadetim ob potresu v obeh državah namenilo 100 tisoč evrov.

Sodelavci Karitas se zahvaljujejo vsem za izraženo solidarnost in sočutje z ljudmi, ki so ob potresu izgubili svoj dom in vse imetje in bodo daljše obdobje popolno odvisni od pomoči drugih. Sodelavci mreže Karitas na terenu v obeh državah vsakodnevno pomagajo najranljivejšim, ki jih je prizadel potres, iskati varna zatočišča in delijo jim osnovno humanitarno pomoč, ki je skupaj dosegla že okoli 2500 družin.

Pomagajo predvsem z najbolj nujnimi potrebščinami. FOTO: Karitas SirijaKaritas Sirija prosi vso mednarodno skupnost tudi za odpravo sankcij, da bo pomoč pravočasno prišla do najbolj ranljivih, ki jih je prizadel potres v Siriji.

Število žrtev potresa vsak dan večje

V Turčiji je v potresu prizadetih več kot 13 milijonov ljudi, številna prizadeta naselja so že zapuščena, mnogi se odseljujejo in iščejo varno zatočišče v drugih krajih Turčije. Tudi v Siriji se število ljudi, ki jih je prizadel potres, povečuje iz dneva v dan, poudarjajo na Slovenski karitas.

Prizadeti potrebujejo hrano, pitno vodo, plenice, higienske pripomočke in zdravila, pa tudi varno zatočišče, odeje, žimnice, topla oblačila in sanitarije ter tudi grelnike in gorivo zanje. Potrebujejo pa tudi psihosocialno pomoč, saj so doživeli velike travmo, opozarjajo v Slovenski karitas. V začasnih zavetiščih so poleg drugih ranljivih skupin številni otroci in tudi nosečnice, ki potrebujejo posebno skrb.

Karitas v Turčiji ima takšna skladišča. FOTO: Karitas Turčija

Vsi, ki želijo pomagati preko Slovenske karitas, lahko sredstva nakažejo na njen račun (Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana), številka SI56 0214 0001 5556 761 (namen: potres Turčija-Sirija, sklic: SI00 626).

Pomagate lahko tudi prek SMS: Na številko 1919 pošlje sporočilo KARITAS5 ali KARITAS10. S prvim se daruje pet, z drugim pa 10 evrov.

 Oglejte si več fotografij v spodnji fotogaleriji:

Nalaganje
Nazaj na vrh