Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Potres v Turčiji: trije mladeniči rešeni po 198 urah pod ruševinami

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 14. 02. 2023 / 10:16
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.02.2023 / 11:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Potres v Turčiji: trije mladeniči rešeni po 198 urah pod ruševinami
Svojci so doslej noč in dan vztrajali ob ruševinah v upanju, da bodo reševalci našli njihove najbližje. FOTO: alsharqiya.com

Potres v Turčiji: trije mladeniči rešeni po 198 urah pod ruševinami

Več kot teden dni po rušilnem in smrtonosnem potresu v Turčiji in Siriji reševalci še naprej iščejo morebitne preživele in jih kopljejo izpod ruševin.

Po zgodbi o mladi mamici, ki je z novorojenčkom pod ruševinami prebila štiri dni, je danes v svet prišla vest o treh mladeničih, ki so jih reševalci uspeli najti po skoraj 198 urah pod porušenim domom.

Po navedbah agencije Reuters so davi iz ruševin stavbe na jugu Turčije rešili 18-letnega Mohameda Caferja, kar je bila to jutro že tretja reševalna akcija, približno 198 ur po uničujočem potresu v južni Turčiji in severozahodni Siriji prejšnji teden, ki je po zadnjih podatkih zahteval več kot 37.000 smrtnih žrtev, pričakujejo pa, da bo ta številka še precej višja.

Zdravstveno stanje rešenih bratov zaenkrat še ni znano.

V turški pokrajini Adiyman so televizijske postaje prikazovale posnetke reševalcev, ki so s prizorišča porušene stavbe do čakajočega reševalnega vozila prenašali na nosilih privezanega Caferja, ki je imel na obrazu kisikovo masko, zdravstveni delavec pa je ob njem držal vrečko z infuzijo. Na posnetku je bilo videti, da je mladenič med prenašanjem premikal prste.

Malo pred tem so reševalci iz ruševin stanovanjskega bloka v sosednji pokrajini Kahramanmaras potegnili dva brata, ki sta prav tako več kot teden dni preživela pod ruševinami svojega doma. Po navedbah turške državne tiskovne agencije Anadolu gre za 17-letnega Muhammeda Enesa Yeninarja in njegovega brata, 21-letnega Bakija Yeninarja, ki so ju reševalci namestili v reševalna vozila in ju odpeljali v bolnišnico. Njuno zdravstveno stanje zaenkrat še ni znano.

Po več kot tednu dni upanje, da bi našli še kakšnega preživelega, počasi ugaša.

Reševalne ekipe si že od prvega potresa prizadevajo najti čim več preživelih. Njihovo delo je skrajno zahtevno, tudi zaradi nizkih temperatur. Svojci, ki so doslej noč in dan vztrajali ob ruševinah v upanju, da bodo reševalci našli njihove najbližje, zapuščajo prizorišče tragedije, in po več kot tednu dni upanje, da bi našli še kakšnega preživelega, počasi ugaša.

Nalaganje
Nazaj na vrh