Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dan za Magnificat

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 06. 05. 2014 / 10:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dan za Magnificat

Dan za Magnificat

Vabimo vas, da se 31. maja, na praznik Marijinega obiskanja, udeležite prvega slovenskega dneva za Magnificat na Bledu.

Mesec maj, ki ga začenjamo s šmarnično pobožnostjo, bomo sklenili z dnevom za Magnificat, 31. maja, na praznik Marijinega obiskanja na Bledu. »Saj vemo, da je ta dan praznik Marijinega obiskanja pri sorodnici Elizabeti, ko sta se noseči ženi pozdravili in je z Marijinih ustnic prvič prižuborela velika hvalnica Magnificat, Moja duša poveličuje Gospoda,« je v uvodniku v majsko številko Magnificata zapisal urednik dr. Miran Špelič. Poromali bomo na Bled in k Mariji na jezeru, kakor cerkvici na otoku pravijo blejci.

Zamisel, da bi dan za Magnificat obhajali na Bledu, je vzniknila, kakor piše direktor Družine Tone Rode v majskem Magnificatu, na prvem obisku pri ustanovitelju revije Magnificat: »Kot uvod v predstavitev naše založbe, smo ekipi Magnificata pokazali tudi nekaj fotografij Slovenije z Bledom na čelu. Ob pogledu na cerkev na otoku je g. Dumont navdušen vzkliknil, da bi bil to najlepši kraj za slovenski dan za Magnificat. In tako smo se okorajžili. Kraj, ki toliko pomeni v zgodovini in skupni kulturni zavesti Slovencev, naj postane tudi kraj duhovnosti in molitve.«

Dneva za Magnificat se je novembra lani v Philadelphiji v ZDA udeležil tudi urednik slovenske izdaje br. dr. Miran Špelič, ki bo tudi osrednji predavatelj na molitvenem dnevu na Bledu.

Nepogrešljivo podporo je srečanju namenil tudi blejski župnik dr. Janez Ferkolj, ki pomaga sooblikovati zamisel in izvedbo prvega dneva za Magnificat.

Potek molitvenega dne:

ob 14. uri začetek, pozdravni nagovori in uvodna molitev v župnijski cerkvi sv. Martina na Bledu z mešanim pevskim zborom KUD Adoramus iz Logatca,
ob 15. uri predavanje urednika br. dr. Mirana Špeliča,
ob 16. uri bo sv. mašo daroval predsednik Slovenske škofovske konference škof msgr. Andrej Glavan,
ob 17.30 uri romanje s pletnami k Mariji na blejski otok,
ob 18. uri večernice


Tisti, ki bi želeli poromati tudi na otok, se predhodno prijavite na turistično romarski urad TRUD trud@druzina.si in (01) 36 02 820, saj je število mest zaradi prevoza s pletnami omejeno.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh