Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dan za mlade v znamenju vprašanja »Kaj iščeš?«

Za vas piše:
Katarina Šoln
Objava: 24. 11. 2022 / 13:15
Oznake: Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2022 / 13:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dan za mlade v znamenju vprašanja »Kaj iščeš?«
FOTO: Arhiv FEG

Dan za mlade v znamenju vprašanja »Kaj iščeš?«

Kaj iščeš? Velikokrat je odgovor: ne vem. Da torej sploh ugotoviš, kaj iščeš, Gospod vsakega vabi na pot: iz osamljenosti v odnos. V soboto, 19. novembra, je v Hiši Bratstva v Ljubljani potekal duhovni odmik za mlade od 18. do 35. leta z naslovom »Kaj iščeš?«, kjer smo spoznavali, kako priti v našo obljubljeno deželo.

Dogodek je vodila Anja Kastelic, posvečena sestra v Bratstvu Veselje Evangelija. Popoldne je bil z nami tudi duhovnik Gregor Celestina, ki je daroval sv. mašo. V sproščenem vzdušju, med petjem, klepetom in smehom pa so se hitro spletale tudi naše prijateljske vezi.

Bog sanja velike stvari v tvojem življenju 

»Vsak ima v srcu hrepenenje, da bi bil ves in za vedno od nekoga. Večino od vas kliče v zakonsko življenje, nekatere pa tudi v posvečeno življenje, ljubezen je namreč vedno konkretna,« je v dopoldanskem delu razlagala Anja Kastelic, ko smo skozi Abrahamovo zgodbo gledali, kako nas Gospod vodi v našem življenju. Pri tem je poudarila, da imamo sami velikokrat napačno predstavo, da nam želi Bog nekaj vzeti. V resnici pa nam On želi vse dati, še veliko več, kot si sploh upamo sanjati. Prav vsakemu obljublja: »Naredil te bom silno rodovitnega« (1Mz 17,6). In Bog svojo obljubo vedno izpolni.

FOTO: Arhiv FEG

Izmael še ni Izak

Na poti se lahko zgodi marsikaj. Ko se ne vidi nič, hitro začnemo dvomiti v Božjo obljubo in stvari vzamemo v svoje roke. Tako nastane projekt Izmael (prim. 1Mz 16,2). Anja je poudarila, kako lepo je vedeti, da Bog blagoslavlja tudi vse naše Izmaele (prim. 1Mz 17,20), vse naše samostojne projekte. Hkrati pa nas vabi v več, v tisto, kar nas presega. Izak namreč ni delo človeških rok (prim. 1Mz 17,19). Da se rodi Izak, je potrebno zaupanje: »Ali je za Gospoda kaj pretežko« (1Mz 18,4)?

FOTO: Arhiv FEG

Kako zares oditi od doma?

Popoldne smo se pogovarjali o odhodu od doma. Vsaka odločitev namreč pomeni, da nekaj zapustiš. Tudi Abraham je bil poklican iz svoje rodbine, še preden je dobil obljubo (prim. 1 Mz 2,1). Anja je poudarila, kako pomembno je oditi ven iz karavane (prim. Lk 2, 43), ki so ti jo morda pripravili drugi ter upati z Njim sanjati sanje, za katere si rojen.

Vikend v Škofji Loki posvečen parom

Naslednji vikend, ki bo nosil naslov »Tobija in Sara«, bo od 16. 12. do 18. 12. 2022 v Hiši Kruha v Škofji Loki. Vikend je namenjen vsem parom (tudi poročenim) in tistim, ki čutijo klic v zakonsko življenje. Več informacij in prijave: feg.slovenija@gmail.com.




Kupi v trgovini

Mladina
Julianova zgodba (trda vezava)
Za mladino
19,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh