Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nikodemov večer v Ljubljani o kritičnem mišljenju

Za vas piše:
Aleks Birsa Jogan
Objava: 24. 11. 2022 / 09:29
Oznake: Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.03.2024 / 14:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nikodemov večer v Ljubljani o kritičnem mišljenju
Prvi letošnji Nikodemov večer z gostom dr. Ernestom Petričem. FOTO: Andrej Hočevar / Katoliška mladina

Nikodemov večer v Ljubljani o kritičnem mišljenju

V torek, 22. novembra 2022, je v Jezuitskem kolegiju v Ljubljani potekal prvi od treh letošnjih Nikodemovih večerov, ki jih v sodelovanju s Teološko fakulteto Univerze v Ljubljani pripravlja Katoliška mladina. Letošnji niz pogovorov je posvečen kritičnemu mišljenju.

Na prvi okrogli mizi, ki je v ospredje postavila kritično mišljenje in politiko, se je moderator Nejc Krevs, sicer novinar na RTV SLO, pogovarjal z dolgoletnim diplomatom, nekdanjim predsednikom Ustavnega sodišča in profesorjem mednarodnega prava dr. Ernestom Petričem. Pri razpravi bi moral sodelovati tudi novinar in zgodovinar dr. Jože Možina, vendar se dogodka zaradi bolezni ni udeležil.

Voditelj pogovora Nejc Krevs in gost dr. Ernest Petrič. FOTO: Andrej Hočevar/Katoliška mladina

Dr. Petrič je v na podlagi dolgoletnih političnih izkušenj komentiral aktualno stanje v Sloveniji, Evropi in svetu ter skušal orisati, na kaj moramo biti pozorni pri sprejemanju političnih odločitev v prihodnosti. Prihajamo v čase, polne izzivov in negotovosti, zato je sodelovanje v različnosti ključno. Poudaril je še, da sta za zakonodajalca ali razsodnika pomembna sposobnost distanciranja od problema in neodvisni razmislek.

Pridružite se naslednjim Nikodemovim večerom. Kdaj in kje, izveste TUKAJ

Nalaganje
Nazaj na vrh