Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nikodemovi večeri 2022

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 18. 11. 2022 / 17:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.11.2022 / 18:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nikodemovi večeri 2022
Rdeča nit dogodka tokratnih Nikodemovih večerov je kritično mišljenje. FOTO: katoliskamladina.si

Nikodemovi večeri 2022

Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani in Katoliška mladina organizirata Nikodemove večere v Ljubljani. Rdeča nit dogodka je kritično mišljenje.

V treh večerih, ki se bodo odvijali na treh različnih lokacijah, bomo razpravljali o temi iz treh zornih kotov: kritično mišljenje v politiki, Cerkvi in medijih.

Prvi večer se bo odvijal 22. 11. 2022, v Jezuitskem kolegiju v Ljubljani. Govornika, dr. Jože Možina in dr. Ernest Petrič, bosta opozorila na potrebno po kritičnem presojanju zgodovinskih dogodkov in tem, kako se slednje odraža v današnji družbi. Pogovoru bo sledila diskusija z gosti.

FOTO: katoliskamladina.si

V četrtek, 24. 11. 2022, bo v Študentskem domu Vincencij potekala okrogla miza na temo Kritično mišljenje v Cerkvi. Gosti (dr. Barbara Simonič, dr. Gašper Kočan, Benjamin Siter in Urban Šifrar) bodo predstavili svoja stališča o obravnavani temi, ki temeljijo na njihovih izkušnjah. Na okrogli mizi se bodo v skupnem pogovoru dotaknili pravilne drže kristjanov znotraj Cerkve, ki je tudi grešna.

FOTO: katoliskamladina.si

Zadnji večer bo potekal 28. 11. 2022 na Teološki fakulteti. Dr. Branko Klun bo v svojem predavanju razmišljal o tem, kaj sploh pomeni kritično mišljenje. Po predavanju bo sledil pogovor med profesorjem filozofije dr. Brankom Klunom, novinarko Vido Petrovčič in zgodovinarjem, novinarjem ter pisateljem Tinom Mamićem. Tema pogovora bo kritično presojanje novic, svoboda govora v slovenskem novinarskem prostoru in vprašanje cenzure.

Vstop na dogodke je prost. Moderator vseh večerov bo Nejc Krevs.

Vljudno vabljeni!

Nalaganje
Nazaj na vrh