Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Danes 22. Klic dobrote

Za vas piše:
D. O.
Objava: 26. 11. 2012 / 11:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Danes 22. Klic dobrote

Danes bo v okviru tedna Karitas tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote, na katerem so lani zbrali kar 131 tisoč evrov za družine v stiski. Letos bodo med glasbenimi gosti tudi Elda Viler, Rok Trkaj in Nina Pušlar.

Klic dobrote, ki bo v sredo, 28. novembra, ob 20h v dvorani Golovec v Celju, bo tudi letos postregel s pestrim izborom glasbenikov, ki bodo v živo nastopali za dober namen. V tednu Karitas se bo zvrstilo več dogodkov, Klic dobrote pa ostaja najbolj prepoznaven in množičen, saj si ga poleg tistih, ki pridejo na koncert, veliko ljudi ogleda tudi po televiziji in daruje sredstva po telefonu. Lani so za družine v stiski (kljub krizi) zbrali 131 tisoč evrov, s katerimi so pomagali več kot 20 tisoč družinam po Sloveniji.

Klic dobrote prirejata Slovenska karitas v sodelovanju z RTV Slovenija, ogledati oziroma poslušati pa ga bo mogoče na Televiziji Slovenija, prvem programu Radia Slovenija in Radiu Ognjišče. Koncert bodo med nastopajočimi sooblikovali glasbeniki, pevci, pevski zbori, plesalci in drugi umetniki, med njimi Rok Trkaj, Elda Viler, Ana Dežman, Nina Pušlar, Vokalna skupina Sonus, ansambel Roka Žlindre, Tanja Žagar, ansambel Mira Klinca, Preloški muzikanti, Manuela Brečko, Marko in Elena Hribernik, Iris, projekt Canta!, skupina Presenečenje idr. Prireditev bosta povezovala Mojca Mavec in Matjaž Merljak.

V času koncerta se bodo gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem sredstev lahko aktivno vključili v akcijo in poklicali v telefonski center, v katerem bodo prostovoljci cel večer (tudi po zaključku koncerta) sprejemali klice.

»Letos vas v duhu gesla Veselje v sožitju, še posebej vabimo, da skupaj, z veseljem in v sožitju odgovorimo na Klic dobrote za pomoč družinam v stiski. Še posebej družine z otroki, kjer so starši izgubili zaposlitev ali ne dobijo plačila za delo, so pred težkimi preizkušnjami in težavami, ki jih sami ne morejo rešiti. Število družin in tudi potrebe se žal stalno povečujejo. Tudi naša prošnja vsem ljudem dobrega srca, da skupaj pomagamo, je letos še toliko večja,« so zapisali pri Slovenski Karitas.


Foto: Karitas

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh