Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Danes pričetek srečanj Odprimo Slovenijo življenju

Za vas piše:
Darja Ovsenik
Objava: 08. 02. 2013 / 13:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Danes pričetek srečanj Odprimo Slovenijo življenju

Danes se pričenja cikel srečanj, na katerem bo o pravici do življenja slehernega človeka spregovoril regionalni direktor največje organizacije za življenje Joannes Bucher.

Blažena Mati Terezija je nekoč zapisala: »Življenje je življenje, brani ga.« Da ne gre za samoumevnost, še kako priča naš vsakdanjik: V Sloveniji je pravica do življenja še nerojenih otrok (skoraj) spregledana tema. V postopkih umetne prekinitve nosečnosti smo leta 2011 izgubili kar 4263, od leta 1979 do 2011 pa več kot 381.000 nerojenih otrok, o čemer ni veliko javnega diskurza.

Obiski Bucherja so obrodili že številne sadove

O tem, zakaj gre za pravico do življenja slehernega med nami, bo na srečanjih od 9. do 12. februarja, ki jih organizira Zavod za pravico do življenja, ŽIV!M in druge organizacije, govoril Joannes Bucher, ki je evropski regionalni direktor organizacije Human Life International, največje organizacije za življenje (ali angleško bolj poznani izraz Pro-life) na svetu (www.hli.org).

Joannes Bucher živi v Salzburgu, doktoriral je iz teologije in katoliške vzgoje na salzburški univerzi. Leta 1998 ga je prijatelj navdušil za delo v prid nerojenemu človeškemu življenju in od tedaj svetuje ženskam pred klinikami, ki izvajajo umetne prekinitve nosečnosti, predava in usposablja nove svetovalce po vsej Evropi, v javnosti brani pravico do življenja od spočetja dalje ter sodeluje na mednarodnih pro-life konferencah.

Vodi Center za življenje v Salzburgu, poučuje katoliško religijo na salzburškem Višjem ekonomskem inštitutu in je eden od pobudnikov salzburške molitvene iniciative. Njegovi obiski, še posebej v bivših komunističnih državah, so obrodili bogate sadove. Skupine ljudi molijo in svetujejo ženskam pred zdravstvenimi ustanovami ter tako rešujejo nerojena življenja, celo politika je ponekod postala bolj naklonjena nerojenemu človeškemu življenju in spodbuja odločanje staršev za življenje.

Njegovo zgodbo o začetkih aktivizma za življenje si oglejte v posnetku:
http://www.youtube.com/watch?v=QpeM1IZJbgI


Več o programu srečanj:
http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/87F73E96B8495536C1257AF6004B80ED?OpenDocument


Foto: arhiv Družine / T. S. in http://www.lifesitenews.com

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh