Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Danes se Cerkev spominja apostola in mučenca svetega Andreja

Objava: 30. 11. 2009 / 10:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Danes se Cerkev spominja apostola in mučenca svetega Andreja

Prav posebej ga častijo na Škotskem in v Rusiji

30. novembra katoličani po vsem svetu obhajamo praznik apostola in mučenca svetega Andreja. Sveti Andrej, ribič iz mesta Betsajda in brat Simona Petra, naj bi širil krščanstvo po Rusiji in Mali Aziji v času po binkoštih v prvem stoletju našega štetja. V Grčiji so ga Rimljani križali na križu v obliki črke X, ki je od tedaj njegov prepoznavni simbol, obenem pa tudi simbol Škotske, katere zavetnik je priljubljeni svetnik.

Sveti Andrej je izkazal svojo ljubezen do brata in svojo apostolsko vnemo, ko je, prepričan, da je Jezus Odrešenik, poiskal svetega Petra. ‘Eden od teh, ki sta slišala Janezove besede in šla za Jezusom, je bil Andrej, brat Simona Petra. Ta je najprej našel svojega brata Simona in mu je rekel: ‘Našli smo Mesija’. Privedel ga je k Jezusu’ (Jn 1, 40-42).

Nekaj posmrtnih ostankov svetega Andreja so v četrtem stoletju prenesli na Škotsko, deli njegovega skeleta pa ležijo v kripti katedrale v italjanskem Amalfiju. Tam jih dvakrat letno premaknejo, saj ‘proizvajajo’ čisto, vodi podobno tekočino, ki jo imenujejo ‘mana’, pripisujejo pa ji čudodelno moč.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh