Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Danes začetek postnih premišljevanj s p. Leopoldom Grčarjem

Za vas piše:
D. O. / SŠK
Objava: 14. 02. 2013 / 09:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Danes začetek postnih premišljevanj s p. Leopoldom Grčarjem

Na Teološki fakulteti v Ljubljani danes ob 19.30 pričenjajo z 22. postnimi premišljevanji, ki bodo povezana z letom vere.

V postnem času smo povabljeni k premišljevanjem, ki jih že 22. leto pripravlja Nadškofijski referat za versko izobraževanje odraslih. Premišljevanja bodo v postnem času vsak četrtek ob 19.30 uri na Teološki fakulteti v Ljubljani. Vsebine se navezujejo na leto vere, ki ga je z apostolskim pismom Vrata vere napovedal papež Benedikt XVI.

14. februarja, bo p. dr. Leopold Grčar predaval o tem, kako v človeku nastane vera. P. Grčar je frančiškan in med drugim tudi znan poznavalec jaslic.

21. februarja bo na vprašanje, ali vera rešuje pred strahom, odgovarjal prof. dr. Janez Juhant. Prof. Juhant je duhovnik in filozof. Predava na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani.

28. februarja bo Anica Sečnik spregovorila o tem, ali bodo otroci ohranili vero. Gospa Sečnik je medicinska sestra in mati več otrok.

7. marca bo o veri kot zmagi, ki premaga svet, predaval dr. Rudi Koncilija. Dr. Koncilija je vodja Referata za versko izobraževanje odraslih v Nadškofiji Ljubljana.

14. marca bo o Svetem pismu kot učbeniku osebne vere spregovoril p. Pavle Jakop. P. Jakop je župnik v župniji Marijino oznanjenje pri frančiškanih na Tromostovju.

21. marca bo temo o evangeliju v soočenju s kulturo predstavil doc. dr. Maksimilijan Matjaž. Dr. Matjaž je duhovnik in biblicist. Na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani predava Sveto pismo Nove zaveze.


Foto: arhiv Družine / J. Pt.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh