Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Davek na nepremičnine tudi za hrvaško Cerkev?

Objava: 26. 11. 2013 / 10:25
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Davek na nepremičnine tudi za hrvaško Cerkev?

Hrvaški finančni minister napoveduje plačevanje davka za »kraljico nepremičnin«.

Hrvaški finančni minister Slavko Linić je včeraj potrdil, da bo Hrvaška verjetno v prihodnjem letu uveljavila zakon o nepremičninskem davku, iz katerega ne bo izvzeta niti, kot poroča STA, »kraljica nepremičnin« oziroma katoliška Cerkev na Hrvaškem. V odgovorih na vprašanja državljanov na socialnih omrežjih Twitter in Facebook je med drugim napovedal tudi spremembe v zdravstvu in izobraževanju.

Linić je pojasnil, da namerava država z zakonom o davku na nepremičnine znižati proračunski primanjkljaj, obenem pa naj bi uredili tudi obdavčitev verskih skupnostih.

»Cerkev ima velikansko število nepremičnin, največjega dela pa ne uporablja. Cerkev ne bo izjema in bo morala plačati davek na nepremičnine. Izjema bodo sakralni objekti, ki so namenjeni obredom za vernike«, je napovedal Linić. Njegovi odgovori so objavljeni tudi na spletni strani hrvaške vlade.

Zakon o davku na nepremičnine je pripravljen, a predlog največje vladne stranke SDP ni dobil podpore v vladni koaliciji, predvsem v vrstah Hrvaške narodne stranke (HNS). »Očitno so spremembe na Hrvaškem največji problem. Vsi smo za, ko pa je spremembe treba uveljaviti, smo proti«, je izjavil Linić, ki je zaradi svojih potez, kot je uvajanje davčnih blagajn, eden izmed najbolj priljubljenih politikov na Hrvaškem.

Hrvaški finančni minister je izpostavil, da davki ne ogrožajo eksistence državljanov, temveč grožnjo predstavljajo nizke plače in pokojnine ter nizko število delovno dejavnega prebivalstva.
Za prihodnje leto je napovedal »velikanske spremembe« v socialnem, zdravstvenem in izobraževalnem sektorju. Leto 2014 bo »zelo težko«, je bil jasen hrvaški finančni minister.



Vir: STA / M. M. Š.

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh