Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Decembrska izdaja revije Cerkev danes

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 10. 12. 2020 / 08:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2020 / 15:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Decembrska izdaja revije Cerkev danes

Decembrska izdaja revije Cerkev danes

Osrednja tema tokratne številke je Spreobrnjene župnije.
Zadnja številka revije Cerkev danes prinaša bogate vsebine. Osrednja tema je še posebej primerna za adventni čas: Spreobrnjenje župnije.

Svoje razmišljanje ob socialni okrožnici Vsi smo bratje nam podaja duhovnik Peter Lah, prof. komunikologije in medijskih študijev na Papeški univerzi Gregoriana.

Prof. Andrej Šegula piše o tem, kako pomembno je, da se zavedamo, da je »župnik v službi župnije in ne obratno«. O slovenskih župnijah v primežu cerkvenega prava in o pričakovanju vernikov pa piše prof. Stanislav Slatinek.

»Prodaji, rušenju in spremembam namembnosti cerkvenih nepremičnin se v prihodnje nikjer ne bo mogoče povsem izogniti,« v svojem prispevku ugotavlja dr. Andrej Naglič.

Tokratna številka revije Cerkev danes prinaša pogovor s škofom dr. Jožetom Marketzem, ki poudarja pomembno vlogo laikov v Cerkvi, saj brez njih ni žive župnijske skupnosti.

O zelo aktualni tematiki »Maše po spletu: blagoslov ali prekletstvo?« razmišlja dr. Brigita R. Perše.

V tej številki se spominjamo tudi pokojnega duhovnika msgr. dr. Petra Kvaternika (umrl 19. novembra 2020), dolgoletnega urednika Cerkve v sedanjem svetu, kakor se je tedaj imenovala revija Cerkev danes.


Letna naročnina na revijo Cerkev danes je 35,70 evra. Ob naročilu prejmete darilo knjigo Moli in delaj Anselma Grüna. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh