Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dejaven konec tedna za svetega očeta

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 12. 10. 2009 / 08:24
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dejaven konec tedna za svetega očeta

Papež Benedikt XVI. je ob koncu tedna sprejel belgijskega kralja in kraljico ter francoskega premiera

Sveti oče Benedikt XVI. je minulo soboto v Vatikanu sprejel belgijskega kralja Alberta II. in kraljico Paolo, ki sta se kasneje sestala še s papeževim državnim tajnikom kardinalom Tarcisijem Bertonejem in tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami nadškofom Dominiquom Mambertijem, so sporočili s Svetega sedeža.

Papež ter belgijski kralj in kraljica so govorili o nekaterih vprašanjih, povezanih z Afriko in mednarodno politiko, v krajšem pogovoru pa so se prav tako dotaknili pomena spoštovanja človekovih pravic in razvoja narodov. Beseda je tekla še o Cerkvi v Belgiji, pri čemer so sogovorniki izpostavili včerajšnjo kanonizacijo očeta Damijana ter njegov zgled za Belgijce in ves svet.

Papež Benedikt XVI. se je v soboto v svoji apostolski palači v Vatikanu sestal tudi s francoskim premierom Francoisom Fillonom, ki se je po pogovoru s svetim očetom srečal še s papeževim državnim tajnikom kardinalom Tarcisijem Bertonejem in tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami nadškofom Dominiquom Mambertijem. Benedikt XVI. in francoski premier sta se spomnila papeževega lanskoletnega obiska Pariza in Lurda ter pomena včerajšnje kanonizacije blažene Jeanne Jugan, nato pa spregovorila o nekaterih skupnih temah ter izrazila upanje za dobre odnose med Svetim sedežem in Republiko Francijo tudi v bodoče.

Sogovornika sta se v pogovoru dotaknila tudi nekaterih mednarodnih vprašanj, še posebej razmer na Bližnjem vzhodu in nekaterih afriških državah, pa tudi vprašanj, povezanih z medverskim dialogom in s podnebnimi spremembami. Premier Fillon je ob koncu srečanja izpostavil še pozitivni vpliv papeževe okrožnice Ljubezen v resnici na globalno gospodarsko in finančno krizo, prav tako pa je izrazil strinjanje s papežem glede potrebe po sprejetju novih ekonomskih norm, ki bi še posebej v revnejših državah zagotovile ugodnejše razmere.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh