Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dejavni dnevi škofa dr. Andreja Sajeta

Objava: 20. 11. 2021 / 20:37
Oznake: Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.11.2021 / 20:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dejavni dnevi škofa dr. Andreja Sajeta
Škof msgr. dr. Andrej Saje je na Zaplazu daroval sveto mašo in si po njej ogledal cerkev in se zadržal pri molitvi na Grozdetovem grobu. FOTO: Škofija Novo mesto

Dejavni dnevi škofa dr. Andreja Sajeta

Novi novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje je v prvih mesecih po škofovskem posvečenju zelo dejaven. Tudi v minulih dneh je bil.

Tako se je na martinovo zvečer, po predavanju na Katehetsko-pastoralni šoli, zadržal še v skupnosti sester salezijank (hčera Marije Pomočnice), s katerimi je najprej obhajal evharistijo in jih v kratki homiliji ob prebrani Božji besedi spodbudil k prepoznavanju Kristusa v vsakdanjem srečevanju z ljudmi, je sporočila s. Damjana Tramte. Po maši se je druženje nadaljevalo v sestrski jedilnici v prijetnem družinskem vzdušju, medsebojnem spoznavanju in podelitvi. Škof se je redovnicam zahvalil za njihovo delo in za živo navzočnost v Baragovem zavodu za vzgojo, izobraževanje in kulturne dejavnosti.

V skupnosti salezijank je škof Saje najprej obhajal sveto mašo, po njej se je druženje nadaljevalo v sestrski jedilnici. FOTO: Škofija Novo mesto

Sveta maša na Zaplazu

Minulo nedeljo je novi novomeški škof prvič po nastopu te službe obiskal osrednje božjepotno središče Škofije Novo mesto, Zaplaz. Daroval je sveto mašo in v homiliji pojasnil pomen zaupanja v Božjo previdnost, ki, čeprav se »zemeljske sile majejo«, ostaja trdno. Po maši si je msgr. Andrej Saje ogledal cerkev in se zadržal pri molitvi na grobu blaženega mučenca Alojzija Grozdeta.

Obisk doma Mane nobiscum

V torek pa je novomeški škof obiskal še dom za upokojene, ostarele in onemogle duhovnike ljubljanske nadškofije in novomeške škofije Mane nobiscum v Ljubljani, na Lepem potu v Trnovem, v katerem bivata dva duhovnika novomeške škofije. Msgr. Saje je dopoldne, kot so obvestili s Škofije Novo mesto, skupaj z duhovniki daroval sveto mašo, nato so se srečali še pri kosilu.

Nalaganje
Nazaj na vrh