Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»DELATI DOBRO VSEM«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 21. 02. 2024 / 08:03
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2024 / 13:35
»DELATI DOBRO VSEM«
Marija Ludovika de Angelis. FOTO: Splet

»DELATI DOBRO VSEM«

Blažena Marija Ludovika de Angelis, redovnica »V njeni osebnosti izstopajo materinsko srce, njene voditeljske sposobnosti in pogum, značilen za svetnike. Do bolnih otrok je čutila konkretno in velikodušno ljubezen ter sprejemala žrtve, da bi jih potolažila; za svoje sodelavce v bolnišnici La Plata je bila zgled veselja in odgovornosti ter je ustvarjala družinsko okolje; za svoje sestre je bila pristen zgled hčere Marije usmiljenja. Pri vsem jo je podpirala molitev, tako da je bilo njeno življenje nenehen pogovor z Gospodom.« (papež sv. Janez Pavel II.)

Ime: Njeno krstno ime je bilo Antonina.             

Redovno ime: Marija Ludovika.

Rojstvo: 24. oktobra 1880 v vasi San Gregorio blizu mesta L'Aquila v osrednji Italiji.

Smrt: 25. februarja 1962 v mestu La Plata v Argentini.

Družina: Bila je najstarejša od osmih otrok Ludovika in Sante, roj. Colaianni, skromnih in pobožnih kmetov. Kot najstarejša hči je že od zgodnjega otroštva pomagala materi pri vzgoji drugih otrok in zato ni mogla redno obiskovati šole. Kljub temu se je naučila brati in pisati, in sicer tako, da je hodila na dom k učiteljici.

Mladost: Zelo rada je delala na polju; kot najstnica je očetu pomagala pri kmečkih opravilih in prodaji pridelkov. Bila je krepka in čedna, tako da ni manjkalo snubcev za poroko, a j...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh