Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Delavnica smeha

Objava: 13. 06. 2012 / 07:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Delavnica smeha

V Zavodu sv. Stanislava je g. Wysoczynsky v sodelovanju s poljskim veleposlaništvom v Ljubljani pripravil delavnico smeha.

Delavnica smeha – sliši se zanimivo. Da je temu bilo res tako, je 11. junija v prostorih Zavoda sv. Stanislava v sodelovanju s poljskim veleposlaništvom v Sloveniji poskrbel g. Marek Wysoczynsky, idejni vodja projekta Smiles and Autographs . Namen projekta je širjenje dobre volje in zbiranje sličic nasmehov, katerih avtorji so tako otroci kot mladi in znane osebnosti z različnih koncev sveta.

Že samo ime delavnice izraža njeno glavno značilnost – bila je smešna. Potekala je v angleškem jeziku z dodatki v poljščini in slovenščini. G. Wysoczynsky je zbranim otrokom in dijakom želel pokazati moč smeha. Med drugim je dejal, da pojasnilo, zakaj učenec ni pripravljen na spraševanje, ki je obogateno s prijaznim nasmehom, običajno učenca obvaruje pred slabo oceno. Ni pa povedal, ali so to njegove lastne izkušnje. Častna prva risba nasmeha je pripadla direktorju Zavoda dr. Romanu Globokarju. Sledili so mu predstavniki poljskega veleposlaništva ter otroci OŠ Alojzija Šuštarja, dijaki Škofijske klasične gimnazije in ostali udeleženci. Nekatere risbe so bile prave umetnine, prav vsak nasmeh pa je bil narisan na unikaten način. Vse zbrane risbe bodo poslali v albanske bolnišnice, kjer bodo drugi otroci in mladi prav tako povabljeni k risanju nasmehov.

In zakaj je tako pomembno risati nasmeh? Ko vidimo nekoga, ki se smeji, pa čeprav je to le risba, deluje ta podoba na nas kot ogledalo in se še sami nasmehnemo. Naj bo ta projekt spodbuda vsem nam, da bomo širili dobro voljo in risali nasmeške – pa ne samo na papir, pač pa tudi na obraze vseh naših najbližjih.

:)

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh