Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Denar iz vodnjaka Trevi še naprej namenjen Karitas

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 12. 2019 / 12:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.12.2019 / 09:03
Ustavi predvajanje Nalaganje

Denar iz vodnjaka Trevi še naprej namenjen Karitas

Za naslednji dve leti veljaven dogovor tudi uradno potrjen.

Kovanci, ki jih turisti odvržejo v rimski vodnjak Trevi, bo še naprej namenjen potrebam krajevne Karitas. Kot je poročal rimski časnik Messaggero, je bil po navedbah mestnih oblasti uradno potrjen dogovor, ki naj bi veljal naslednji dve leti. Dogovor so udeležene ustanove podpisale v začetku letošnjega decembra; stari dogovor se je iztekel meseca marca.

Pred letom dni je rimska županja Virginia Raggi poskrbela za številne razprave z napovedjo, da naj bi kovance iz znamenitega vodnjaka odslej razdeljevali različnim organizacijam, denar pa naj bi vlagali tudi v vzdrževanje mestne kulturne dediščine. Po ostri kritiki je Raggijeva predlog umaknila.

Kovanci, ki jih po starem običaju z željo po vrnitvi v večno mesto v vodnjak mečejo turisti, so v zadnjih letih prinašali okoli 1,5 milijona evrov letno. Iz vodnjaka jih redno pobirajo delavci rimskega vodovoda. Od leta 2001 jih namenjajo škofijski Karitas v Rimu, ki v italijanski prestolnici skrbi za okoli 50 socialnih ustanov in 145 posvetovalnic z medicinsko oskrbo v mestnih katoliških župnijah.

Kot je že marca pojasnil tiskovni predstavnik rimske Karitas, so se težave glede morebitnih novih predpisov dejansko pojavile na vzdrževalno-tehnično-pravnem področju, saj je treba zbrane kovance najprej uradno zabeležiti kot lastnino mesta Rim, nato pa jih razknjižiti in razdeliti uporabnikom.

Vir: Kathpress
Foto: Wikimedia Commons

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh