Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Denzel Washington in Andrea Bocelli pri papežu Frančišku

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 01. 09. 2022 / 08:12
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2022 / 09:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Denzel Washington in Andrea Bocelli pri papežu Frančišku
Italijanski tenorist se je že večkrat srečal s papežem Frančiškom. FOTO: Vatican Media (arhivski posnetek)

Denzel Washington in Andrea Bocelli pri papežu Frančišku

Papež Frančišek v Vatikanu v teh dneh gosti vrsto znanih osebnosti s področja umetnosti in zabave, med katerimi sta tudi ameriški igralec Denzel Washington in italijanski pevec Andrea Bocelli.

Priložnost za srečanje s svetim očetom je prvo vrhovno zasedanje članov španske fundacije »Vitae Global«, ki ga združenje prireja 31. avgusta in 1. septembra v prostorih Casina Pio VI v Vatikanskih vrtovih. Kot poroča spletni portal Vatican News, so želeli sodelujoči umetniki s papežem razpravljati o tem, »kako lahko z umetnostjo, mediji in zabavo spodbujamo enotnost, upanje in srečanje med ljudmi po vsem svetu«.

Neprofitna organizacija »Vitae Global« na svoji spletni strani navaja, da je njeno poslanstvo »posredovanje univerzalnih vrednot, ki pozitivno vplivajo na srca in misli ljudi«.

Umetniki so varuhi lepote na tem svetu, ambasadorji kulture srečanja in pričevalci upanja za vse človeštvo.

Svetovno znani umetniki na vrhu v Vatikanu

Mednarodno priznani umetniki so se 31. avgusta in 1. septembra letos pridružili papežu Frančišku in organizaciji »Vitae Global« na prvem srečanju z naslovom »VITAE SUMMIT 2022« v Vatikanu.

V teh dveh dneh se umetniki z vsega sveta na srečanjih s papežem Frančiškom pogovarjajo o tem, kako je mogoče z umetnostjo, mediji in zabavo spodbujati kulturo srečanja, upanja in enotnosti, kot so pred srečanjem zapisali v sporočilu za javnost. Umetniki imajo po papeževih besedah pomembno vlogo v naši družbi, saj so »varuhi lepote na tem svetu, ambasadorji kulture srečanja in pričevalci upanja za vse človeštvo«.

Člani združenja »Vitae Global« želijo spodbudno ukrepati proti vedno večjemu sovraštvu, pri čemer imajo umetniki pomembno vlogo.

Združenje »Vitae Global«, ki ga vodi Luis Quinelli, je v zadnjih letih papeža Frančiška že večkrat seznanilo s svojim delom, ki po njihovih besedah pozitivno vpliva na srca ljudi in izboljšuje kulturo. Člani združenja želijo spodbudno ukrepati proti vedno večjemu sovraštvu, pri čemer imajo umetniki pomembno vlogo.

Luis Quinelli. FOTO: Vatican Media

Srečanje v Vatikanu

Združenje je želelo, da bi prvo srečanje umetnikov priredili v Vatikanu z namenom, da ustvarijo »priložnost, kjer bi si udeleženci z navzočnostjo in navdihom svetega očeta lahko izmenjali izkušnje in mnenja ter skupaj našli sporočila, ki navdihujejo, spodbujajo razmislek in opozarjajo na vsebine, ki so globokega pomena,« je v izjavi za medije pojasnil Quinelli.

Umetniki imajo veliko odgovornost, da s svojim delom delijo lepoto in pozitivnost.

Na dogodku bodo med drugim sodelovali: pevca Marcus Mumford in Andrea Bocelli, igralca Denzel Washington in Jonathan Roumie ter igralka Patricia Heaton. Umetniki bodo nato na dogodkih po vsem svetu delili svoje izkušnje in svetu predstavili, kako lahko umetnost in kultura še bolj prispevata k enotnosti in upanju po vsem svetu.

Po Quinellijevih besedah naj bi se tokratni vrh zoperstavil sporočilom negativnosti in sovraštva, ki jih širijo družbeni mediji, umetniki pa imajo po njegovem mnenju veliko odgovornost, da s svojim delom delijo lepoto in pozitivnost. Lepota, je še dejal Quinelli, je izjemno močna sila, ki lahko pomaga dvigniti duha ljudi, »prinese ozdravljenje duše, spravo v odnose in novo upanje ob soočanju z izzivi«.

Nalaganje
Nazaj na vrh