Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Filmski Jezus« po srečanju s papežem: »Epski trenutek!«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 14. 08. 2021 / 06:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.03.2023 / 07:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Filmski Jezus« po srečanju s papežem: »Epski trenutek!«
»Ta mož je bil preprosto poln veselja« FOTO: Vatican Media

»Filmski Jezus« po srečanju s papežem: »Epski trenutek!«

Ameriškemu igralcu Jonathanu Roumiju, ki je v seriji »Izvoljeni« (The Chosen) prevzel vlogo Jezusa, so se minuli teden izpolnile otroške sanje.

Ob koncu sredine splošne avdience se je 47-letni protagonist priljubljene serije in dejaven katoličan osebno srečal s papežem Frančiškom, poroča avstrijski Kathpress. »Ta mož je bil preprosto poln veselja,« je Roumie pozneje tistega dne napisal na svojem Instagram profilu. Dogodek je opisal kot »epski trenutek« in »čast mojega duhovnega življenja«, na fotografijah in kratkem filmu pa vidimo nasmejanega Roumija, ki se vidno ganjen rokuje s svetim očetom.

»Že od otroštva sem si vedno želel srečati papeža in se udeležiti svetovnega dneva mladih, vendar nikoli nisem vedel, kako naj to udejanjim. Moji starši so priseljenci in teh stvari niso poznali,« je Roumie v pogovoru za medije po navedbah ameriške katoliške agencije CNA pojasnil po sredinem srečanju s svetim očetom.

Že od otroštva sem si vedno želel srečati papeža in se udeležiti svetovnega dneva mladih.

Med srečanjem je papeža nagovoril v španščini in ga prosil, naj moli zanj, ko nadaljuje z upodabljanjem Jezusa v priljubljeni seriji. Kot je dejal, so se papežu »oči kar zasvetile, ko sem mu omenil, da igram Jezusa«.

Avdience v vatikanski dvorani Pavla VI. se je udeležil tudi režiser in ustvarjalec omenjene serije, 46-letni Dallas Jenkins, avtor Roumijevih fotografij in video posnetka, ki je sicer na družbenem omrežju pojasnil, da je bil zanj to »manj oseben trenutek«, saj sam ni katoličan, temveč protestant, vendar se mu zdi čudovita priložnost, da lahko spremlja, kako njegova serija potuje po vsem svetu.


Tudi papežu je povedal, da ni katoličan: »Rekel sem mu: 'Protestant sem, ampak snemam serijo o Jezusu, ki je blizu ljudem vseh veroizpovedi.'« Papežev odziv ga je presenetil. Papež je »s prstom pokazal na Jonathana in dejal: 'Ali je on Jezus?' Odvrnil sem: 'Je.' In papež je vprašal: 'Ali si ti Juda?' In rekel sem: 'Ne, ne, ne!' in papež se je zasmejal.« Jenkins je bil navdušen nad Frančiškovim smislom za humor in njegovim prijaznim pristopom do vseh obiskovalcev.

Roumija so v Rimu najbolj nagovorile »svete stopnice«.

Ekipa serije si je v italijanski prestolnici ogledala romarske cilje, povezane z evangeliji, ter cerkve, v katerih hranijo relikvije apostolov in drugih svetopisemskih likov, ki so predstavljeni v seriji. Roumija so najbolj nagovorile »svete stopnice« (Scala Sancta), ki jih je v Rim v 4. stoletju prinesla sv. Helena, po njih pa naj bi stopal Jezus na dan svojega sojenja in smrti.

»The Chosen« je televizijska serija v več delih, ki pripoveduje o življenju Jezusa Kristusa. Snemanje serije se financira prek platforme Crowdfunding in je v angleškem jeziku brezplačno na voljo na mobilni aplikaciji.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh