Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Deset let od potresa v L'Aquili

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 04. 2019 / 10:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2019 / 12:53
Ustavi predvajanje Nalaganje

Deset let od potresa v L'Aquili

Papež bo junija obiskal potresno območje v osrednji Italiji; pismo prebivalcem L'Aquile.

Včeraj je minilo deset let od uničujočega potresa na območju mesta L'Aquila v osrednji Italiji, ki je terjal 309 smrtnih žrtev in povzročil ogromno materialne škode. Najbolj je bilo prizadeto mesto L'Aquila, kjer so posledice potresa vidne še danes. Tamkajšnjim prebivalcem je papež Frančišek poslal pismo ter jim zagotovil svojo molitev in podporo:

»Te dni mineva deset let od potresa, ki je uničil vaše mesto in območje, ki ga obdaja, ter povzročil uničenje in smrt. Zagotavljam vam, da živo spremljam težko pot, ko si prizadevate dobro, hitro in na skupen način znova zgraditi javne in zasebne zgradbe ter tudi cerkve in druge stavbe. Vstali Gospod naj vsem in vsakemu posebej podeli luč in moč, da bo vaša cerkvena in družbena skupnost vedno bolj povezana in ustvarjalna. Tako boste postali pogumni pričevalci dejavne zakonitosti, dejanske sinergije in bratske solidarnosti.«

Junija obisk potresnega območja v osrednji Italiji

16. junija pa bo sveti oče obiskal škofijo Camerino-Sanseverino Marche, ki jo je potres nazadnje prizadel aprila lani. Papež bo v mestu Cortine obiskal zasilna bivališča in se pogovoril s tamkajšnjimi prebivalci, po obisku v stolni cerkvi pa se bo srečal z župani občin na območju škofije.

Ob 10. uri in 30 minut je predvideno obhajanje bogoslužja in molitev angelovega češčenja na osrednjem trgu v Camerinu, sledilo bo kosilo s tamkajšnjimi duhovniki. Popoldne se bo papež vrnil v Rim.

Območje okoli Camerina je močan potres prizadel že leta 1997 in 2016. Avgusta 2016 je bilo posebej prizadeto mesto Amatrice, ki ga je papež obiskal oktobra istega leta.

Vir: Radio Vatikan / Kathpress
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh