Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Deset let svetništva patra Pija

Objava: 18. 06. 2012 / 09:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Deset let svetništva patra Pija

Vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone je obhajal slovesno bogoslužje v kraju San Giovanni Rotondo, kjer je svetnik živel in umrl.

S slovesnim bogoslužjem v baziliki San Giovanni Rotondo je italijanska Cerkev minulo soboto obeležila deseto obletnico svetništva enega svojih najljubših vzornikov, mistika patra Pija (1887-1968). Mašo v kraju, kjer je svetnik s stigmami živel in umrl, je vodil vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone.

Kardinal Bertone je v svojem nagovoru dejal, da pater Pij ni bil le izjemen vzgojitelj in duhovni vodja, pač pa je v Cerkvi okrepil tudi sodobno podobo laika, saj se je okoli njega zbiralo veliko število laikov, ki so skupaj z njim želeli lajšati trpljenje drugim. Mnogi možje in žene so preko tega svetnika srečali Kristusa, njegovo ljubezen, veselje in luč, iz česar so dobili moč, da so lahko služili ubogim. Pater Pij je dopustil, da je Kristus prebival v njem. Papež Janez Pavel II. je priljubljenega spovednika 16. junija 2003 v Rimu razglasil za svetnika.

Kardinal Bertone je posebej izpostavil zasluge italijanskega kapucina za tamkajšnje zdravstvo. Na njegovo pobudo je bila v kraju San Giovanni Rotondo ustanovljena ‘Casa Sollievo della Sofferenza’ (Hiša za lajšanje trpljenja), ki sodi med največje italijanske klinike. Pater Pij na probleme ljudi, ki so se zatekali k njemu, ni odgovarjal s teorijami, pač pa z duhovnimi pojasnili, ki so temeljila na izkušnji Kristusa in njegove ljubezni.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh