Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Desetka za molitveno podporo politikom

Za vas piše:
Lojze Grčman
Objava: 25. 04. 2022 / 20:10
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.04.2022 / 23:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Desetka za molitveno podporo politikom
Izvolili smo ljudi, ki imajo v rokah usodo Slovenije. Potrebovali bodo obilico razsodnosti, modrosti, znanja, tudi povezovalnosti in spoštljivosti. FOTO: Tatjana Splichal

Desetka za molitveno podporo politikom

Volitve v državni zbor so za nami, rezultati so znani. Nekateri politiki so široko nasmejani, večina glavnih obrazov je vsaj zmerno zadovoljnih, tretji pa so odkrito razočarani.

Izvolili smo ljudi, ki imajo v rokah usodo Slovenije. Potrebovali bodo obilico razsodnosti, modrosti, znanja, tudi povezovalnosti in spoštljivosti.

Zato vas vabimo, da bi vsak dan do konca tedna zmolili desetko rožnega venca s posebnim namenom, ki se nam zdi v slovenski stvarnosti še posebej pereč ali potreben, pri vsaki zdravamariji. Da ne bomo le hvalili ali se pritoževali, ampak ponudili konkretno molitveno podporo.

Prispevek je bil sprva objavljen na spletnem portalu Aleteia.

1. Zdravamarija

Za vse izvoljene poslance, da bi jim bilo v ospredju skupno dobro, delo za Slovenijo, pogled nad strankarskimi in osebnimi interesi.

2. Zdravamarija

Za tiste, ki so v parlamentu na novo, da bi z uspehom srkali znanje in dobre izkušnje in da bi jim bile slabe prakse drugih dobrodošel opomnik, kako se ne dela.

3. Zdravamarija

Za poslance, ki so se vrnili v državni zbor, da bi znali realno presoditi preteklo delovanje – svoje, strankarsko in parlamentarno –, okrepiti odlike, odpravljati pomanjkljivosti in se pogumno ter požrtvovalno kosati z izzivi.

4. Zdravamarija

Za več modrosti in truda pri iskanju skupnih točk in povezav med različnimi pogledi.

5. Zdravamarija

Za več prizadevanja, da bi razumeli vzroke tudi za nazore, vrednote in razmišljanja druge strani ter da bi tudi v njih znali najti kaj dobrega in to pohvaliti.

6. Zdravamarija

Za več spoštovanja, vljudnosti in obzirnosti pri komunikaciji tako v živo kot na spletu ter znatno manj žaljivk, poniževanja in zaničevanja.

7. Zdravamarija

Za več govorice, ki temelji na jasnih razlagah, transparentnih podatkih, argumentiranih tezah, in za bistveno manj populističnih puhlic nejasnega pomena in vprašljivo uresničljivih obljub.

8. Zdravamarija

Za več ponižnosti in manj hvalisanja.

9. Zdravamarija

Za več zavedanja, da včasih pomeni veliko dragocenost in odliko priznati lastno napako in se opravičiti, če je treba.

10. Zdravamarija

Da bi tudi volivci premogli dovolj modrosti in spomina pri presojanju besed in dejanj politikov ter na ta način nagrajevati tiste, ki za skupno dobro delajo najbolje.

Kupi v trgovini

Molitev, ki zdravi
Duhovna rast
5,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh