Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne sedi križem rok!

Objava: 07. 06. 2017 / 12:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ne sedi križem rok!

Ne sedi križem rok!

Danes se začneta 24-urna molitev in post za domovino.
Svojega življenjskega poslanstva ne moremo v polnosti opraviti, če si skupaj ne prizadevamo za skupno dobro, za pravičnost in mir (iz molitvene ure za domovino 2017).



Danes, v četrtek, 22. junija, ob 18. uri, se začneta 24-urna molitev in post za domovino.  

24-urna neprekinjena molitev se bo sklenila v ljubljanski stolnici
z mašo za domovino v petek, 23. junija, ob 18. uri.

Župnije vabimo, da zlasti v teh 24 urah v svojih občestvih pripravijo molitvena srečanja in župljane povabijo tudi k osebni molitvi za domovino.

Ob poplavi negativnih novic, zla in nepravičnosti okoli nas ni čudno, da se nas marsikdaj polasti žalost. Z njo ni nič narobe (celo Sveto pismo pravi »blagor žalostnim«), težava pa je, če preide v brezbrižnost, pesimizem in zagrenjenost. Tega je žal v naši državi preveč. »Državo so zavozili,« večkrat slišimo. Če bi se zavedali, koliko svojih dolžnosti smo opustili, bi vedeli, da smo zanjo soodgovorni prav vsi.

Časi so morda krizni, a nič zato. Vedno so bili in vedno bodo. Ključno pa je, kako se bo z njimi spopadel vsak od nas. Papež Frančišek je mladim v Riu naročil, naj ne opazujejo življenja z balkona, ampak naj ga živijo. Iz tega stanja nas lahko izpeljejo le dobri – izobraženi, modri, na resnici temelječi, odgovorni posamezniki.

Doseči dobro izobrazbo danes ni težava. Kdor je iznajdljiv (v neizmaličenem pomenu te besede), se lahko dobro izobrazi tudi brez začetnih lastnih sredstev. Tudi za kulturno in duhovno rast se najde obilje dobre hrane tako pri nas kot v tujini. Potrebna je le zavest soodgovornosti, želja, da bi nekaj spremenili, in vztrajnost, da ne odnehamo.

Kot se širijo epidemije, se širi tudi dobra volja, a odločiti se moramo zanjo. Prav tako za dobroto, poštenje, domoljubje, veselje do življenja, delavnost, požrtvovalnost. Za vse to niti ni treba biti posebej izobražen, saj nam zdrava pamet pove, da je vse to koristno za nas osebno, zato tudi za družbo, gospodarstvo, politiko, …

Slovenija ne potrebuje revolucionarnih sprememb od zgoraj, ampak spreobrnjenje vsakogar od nas. Slednje pa ni v tem, da se danes odločimo, da bomo od jutri naprej svetniki, ampak da vsako svojo najmanjšo in najbolj vsakdanjo odločitev usmerjamo v dobro. Da ne životarimo, ampak živimo odgovorno.

Povežimo se v molitvi za Slovenijo!

Več na spletni strani: http://nasadomovina.si/index.php

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh