Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Desettisoči pri predzadnji papeževi molitvi angelovega češčenja

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 18. 02. 2013 / 10:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Desettisoči pri predzadnji papeževi molitvi angelovega češčenja

Benedikt XVI. je vernike v postnem času pozval k spreobrnitvi in kesanju ter k odpovedi sebičnosti in napuhu; vse skupaj nas vabi k življenjski odločitvi za Boga.

Skupaj z nepregledno množico ljudi je papež Benedikt XVI. včeraj dopoldan v Vatikanu molil opoldansko molitev angelovega češčenja. Pred okoli sto tisoč romarji, zbranimi na Trgu sv. Petra, je vernike v postnem času pozval k spreobrnitvi in kesanju ter k odpovedi sebičnosti in napuhu. Predzadnje molitve angelovega češčenja trenutnega papeža so se udeležili tudi člani rimske mestne uprave pod vodstvom župana Giannija Alemanna, ki ga je papež Benedikt XVI. prisrčno pozdravil. »Z Vami pozdravljam vse meščane tega ljubega mesta in se zahvaljujem vsem njegovim prebivalcem«, je sveti oče dejal po opoldanski molitvi.

»Hvala, da ste danes prišli v tako velikem številu! Tudi to je znamenje naklonjenosti in duhovne povezanosti, ki mi ju v teh dneh izkazujete«, je dejal Benedikt XVI. pred množico zbranih vernikov, ki so mu naklonili dolg aplavz in ga pozdravljali z vzkliki 'Viva il papa!'.

Kot vsako nedeljo od nastopa na položaj poglavarja katoliške Cerkve leta 2005 je Benedikt XVI. tudi deset dni pred zaključkom svojega pontifikata v ospredje svojega nagovora postavil nedeljski evangelij. V začetku postnega časa, v katerega smo stopili s pepelnično sredo, je vernike pozval k spreobrnjenju, kesanju in notranji prenovi. Verniki se moramo osredotočiti na Boga, se odvrniti od sebičnosti in napuha ter živeti v krščanski ljubezni. Še posebej v letu vere, ki ga je oznanil prav Benedikt XVI., naj bi katoličani ponovno odkrili svojo vero v Boga kot temelj svojega življenja in življenja Cerkve, je dejal sveti oče.

To pa vedno zahteva 'boj, duhovno naprezanje, saj se duh po naravi najprej upira našemu ozdravljenju in nas poskuša odvrniti z naše poti proti Bogu', je nadaljeval Benedikt XVI. in opozoril, da se moramo prav posebej varovati instrumentalizacije Boga in ga ne izkoriščati za doseganje lastnih ciljev. Uspeha in materialnih dobrin ne smemo postavljati višje od Boga, saj Bog ne sme biti na drugem mestu; sicer so vsa naša prizadevanja zaman.

»Vsak trenutek stojimo na križišču in se moramo odločiti za pot, ki sledi Bogu«, je pojasnil papež. Pred tem bojem pa nam ni potrebno imeti kakršnega koli strahu. Vsakdo mora pri sebi razmisliti, ali želi služiti lastnim ali skupnim interesom.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh