Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dež ni prestrašil kolesarjev: v petih dneh okoli Slovenije [FOTO]

Za vas piše:
A. R.
Objava: 02. 05. 2023 / 10:30
Oznake: Dobrodelnost, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.05.2023 / 19:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dež ni prestrašil kolesarjev: v petih dneh okoli Slovenije [FOTO]
V kolesarski vožnji bodo sodelovali kolesarji iz več držav, pet etap pa bosta prekolesarila tudi dva kolesarja s sladkorno boleznijo. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Dež ni prestrašil kolesarjev: v petih dneh okoli Slovenije [FOTO]

S štartom v Novem mestu se je začela petdnevna kolesarska vožnja za dober namen. 25 kolesarjev in ena kolesarka z ultramaratonskim kolesarjem Damijem Zupijem bo v naslednjih petih dneh prekolesarilo več kot 1225 kilometrov okrog Slovenije. Kolesarji tako v sodelovanju s Slovensko karitas zbirajo sredstva za nakup koles otrokom iz socialno ogroženih družin.

Kolesarji so danes zjutraj kljub dežju pritisnili na pedala. 


Trasa prve etape od Novega mesta do Portoroža je z 274 kilometri letos najdaljša. Jutri bo sledila etapa Portorož-Kobarid, v četrtek Kobarid-Velenje, v petek bodo na poti od Velenja do Murske Sobote in nazadnje še od Murske Sobote do Novega mesta. Vsak dan bodo tako prevozili med 250 in 274 kilometri.

FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Kolesarjem se lahko vsak pridruži kjerkoli na poti in z njimi odpelje del etape, etapo ali celotno traso. Na spletni strani dos.si bo med projektom deloval zavihek GPS lokacija, kjer bo zemljevid s točno lokacijo kolesarjev.

FOTO: Vid Ponikvar

#DarujemKilometre

Dogodek je namenjen tudi ozaveščanju o sladkorni bolezni. Prevožene kilometre bodo beležili tudi v sklopu projekta #DarujemKilometre, ki bo letos potekal že petič zapored. V Zvezi društev diabetikov Slovenije s projektom ozaveščajo o sladkorni bolezni, ki je ena najbolj razširjenih kroničnih bolezni na svetu, ter o zdravem načinu življenja, ki zmanjšuje možnosti za nastanek sladkorne bolezni.

FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Letos bodo v kolesarski vožnji sodelovali kolesarji iz več držav, pet etap pa bosta prekolesarila tudi dva kolesarja s sladkorno boleznijo. Najmlajši kolesar v ekipi je star 24 let, najstarejši pa 60 let, je še pojasnil Zupi.

Denar bodo zbirali s SMS-sporočili ZAkolo5 na 1919, vsi, ki se bodo pridružili projektu na poti, pa bodo lahko prispevali na poti. Karitas je odprla tudi poseben račun, kjer zbirajo sredstva.

S svojim prispevkom lahko tudi vi pomagate. Pošljite SMS na 1919 s ključno besedo ZAKOLO5 in prispevajte k temu čudovitemu dobrodelnemu projektu.  

Nalaganje
Nazaj na vrh