Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Diakonsko posvečenje, dan hvaležnosti za škofijo in vso Cerkev [FOTO]

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 23. 10. 2022 / 12:28
Oznake: Maša, Škof, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2022 / 13:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Diakonsko posvečenje, dan hvaležnosti za škofijo in vso Cerkev [FOTO]
Diakonsko posvečenje sta prejela Miran Candellari in Matic Vidic. FOTO: Marjan Pogačnik

Diakonsko posvečenje, dan hvaležnosti za škofijo in vso Cerkev [FOTO]

V župnijski cerkvi v Trebnjem sta danes dopoldne po rokah novomeškega škofa Andreja Sajeta diakonsko posvečenje prejela Miran Candellari iz trebanjske župnije in Matic Vidic iz župnije Novo mesto - sv. Janez.

Kdo sta nova stalna diakona novomeške škofije?

V uvodnem pozdravu je domači župnik Jože Pibernik izrazil veselje nad dvema možema, ki imata rada Jezusa in mu želita služiti. »To je dan hvaležnosti za novomeško škofijo in vso Cerkev,« je v pridigi dejal škof Andrej Saje in novima diakonoma povedal: »Vesel sem, da sta prepoznala poseben Božji klic in se nanj odzvala. Hvala vajinima ženama in družinama, ki vama stojita ob strani ter vaju podpirata pri novem poslanstvu. Hvala tudi vajinima župnikoma in župnijama, da vaju sprejemajo in vključujejo v pastoralno poslanstvo.«

Diakonsko posvečenje v župnijski cerkvi v Trebnjem. FOTO: Marjan Pogačnik

Škof Saje je zatem orisal poslanstvo diakonov: posvečeni so za službo služenja in upodabljajo Kristusa, ki je prišel, ne da bi mu služili, temveč da bi on služil drugim. Škofom in duhovnikom pomagajo pri bogoslužju in se posvečajo različnim oblikam ljubezni do bližnjega, zato Cerkev za to službo izbere tiste kandidate, v katerih prepozna apostolskega duha služenja. »Resnična veličina človeka je v služenju, kjer v konkretnih dejanjih bližnjemu izkazujemo ljubezen, ki je zrcalo Božje ljubezni,« je dejal.

Pridigo škofa Andreja Sajeta lahko v celoti preberete TUKAJ.

Ob koncu maše, pri kateri sta prepevala pevska zbora župnije Novo mesto in Skupnosti Emanuel, sta se nova diakona med drugim zahvalila ženama in družinama za podporo v njunem življenju in poslanstvu.

Več fotografij Marjana Pogačnika pa v spodnji fotogaleriji (klik na prvo fotografijo in drsenje s puščico v levo in desno).

Nalaganje
Nazaj na vrh