Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Diego Ravelli je novi papeški ceremoniar

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 12. 10. 2021 / 07:36
Oznake: Cerkev, Papež, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.10.2021 / 09:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Diego Ravelli je novi papeški ceremoniar
Diego Ravelli ob papežu Frančišku FOTO: Vatican Media

Diego Ravelli je novi papeški ceremoniar

Papež Frančišek je za svojega novega obrednika imenoval italijanskega duhovnika Diega Giovannija Ravellija, ki na novem položaju prevzema tudi vodenje papeškega zbora Sikstinske kapele.

Kot poroča spletni portal Vatican News, je bil Ravelli doslej vodja urada Apostolske elemozinerije (papeškega »centra za socialno delo«) in eden od vodij papeških bogoslužij. Italijanski duhovnik bo na novem položaju nasledil Guida Marinija, ki ga je sveti oče avgusta letos imenoval za škofa v Tortoni. Marini je delo papeškega ceremoniarja opravljal 14 let, v tej vlogi pa je zadnjič nastopil minulo nedeljo med slovesnim bogoslužjem ob odprtju sinode v baziliki sv. Petra v Vatikanu.

Diego Ravelli in papež Frančišek FOTO: Vatican Media

Diego Giovanni Ravelli se je rodil 1. novembra 1965 v mestu Lazzate, mašniško posvečenje pa je prejel leta 1991. Leta 2000 je diplomiral iz pedagoške metodike na fakulteti za vzgojne vede pri Papeški salezijanski univerzi v Rimu, leta 2010 pa je prejel doktorski naziv na področju svetega bogoslužja na Bogoslužnem inštitutu Papeškega ateneja sv. Anzelma.

Od leta 2013 na Apostolski elemozineriji, od leta 2006 eden od papeških ceremoniarjev

Ravelli od leta 2013 vodi urad Apostolske elemozinerije, kjer je kot uradnik deloval že od leta 1998. Potem ko je kot pomočnik ceremoniarja sodeloval z uradom za papeška bogoslužja, je bil leta 2006 imenovan za enega od ceremoniarjev.

Nalaganje
Nazaj na vrh