Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Direktor Aleje Toni Pugelj: Potrošniki so vse bolj ozaveščeni

Objava: 28. 03. 2024 / 13:15
Oznake: Gospodarstvo
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.03.2024 / 13:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Direktor Aleje Toni Pugelj: Potrošniki so vse bolj ozaveščeni
Toni Pugelj, direktor nakupovalnega središča Aleja. FOTO: Črk Piksi

Direktor Aleje Toni Pugelj: Potrošniki so vse bolj ozaveščeni

Nakupovalno središče Aleja je v štirih letih postalo priljubljeno pri različnih generacijah. Z direktorjem Tonijem Pugljem smo se pogovarjali, kako potrošniki spreminjajo svoje navade, ali v nakupovalnem središču skrbijo za okolje in kaj Aleja poleg trgovin še ponuja obiskovalcem.

Aleja v zadnjih letih ni postala le najbolj sodobna nakupovalna destinacija, ampak je prepoznavna tudi po svoji vsestranskosti, saj s svojim dogajanjem privablja tako posameznike kot družine. Kdo vas najpogosteje obišče?

Ustvarili smo okolje, ki je prijetno za nakupovanje, pa tudi druženje, tako v poslovne namene kot v prostem času. Obiskovalci lahko tudi spremljajo najnovejše modne trende in najdejo ideje za čudovita darila. Tu je prostor, v katerem se dobro počutijo vse generacije. Najpogosteje so obiskovalci prav družine. Da bi staršem omogočili trenutke miru, smo za otroke odprli edinstveni otroški park, Planet Lollipop.

Aleja – ponosna prejemnica mednarodne nagrade za dizajn in razvoj. FOTO: Jošt Gantar

Ali v nakupovalnih središčih, kot je Aleja, zaznavate spremembe nakupovalnih navad? Kakšen je sodoben potrošnik?

Opažamo, da so predvsem bolj ozaveščeni in usmerjeni v trajnost ter etično poslovanje. Pogosto se zanašajo na spletne platforme za iskanje informacij in primerjavo cen. Sodobnemu potrošniku je pomembno, da ko pride v nakupovalno središče, mu ta omogoča vse na dosegu rok in da je hkrati vsak obisk izkušnja.

Bistvo naše nakupovalne destinacije je doživetje.

Pri nas ustvarjamo popoln prostor za nakupovanje in zabavo, saj se lahko razvajate z raznolikimi kulinaričnimi užitki visoko nad mestom tudi na naši Aleji Sky. Ta zelena oaza poleg kulinarike s celega sveta nudi tudi številne možnosti za bogat športni program. Pozimi lahko obiskovalci drsajo, poleti pa so na več namenskem igrišču priložnosti za številne športe. Tako je bistvo naše nakupovalne destinacije doživetje.

 Aleja Sky – ozelenjena oaza nad mestom, kjer vas pričakujejo z bogato kulinarično ponudbo in številnimi športnimi aktivnostmi. FOTO: Jošt Gantar

Vedno, ko vstopimo v center, imate tematske dogodke. Česa se lahko veselimo v bližnji prihodnosti? 

Na leto imamo več 200 dogodkov, pri čemer nekateri trajajo tudi po več dni. Trenutno pripravljamo pester in bogat poletni program, nad katerim sem tudi sam zelo navdušen. Že četrto leto zapored se bomo ob torkih družili na naših t. im. After Work koncertih s številnimi že uveljavljenimi imeni slovenske glasbene scene. Poleg edinstvenega glasbenega repertuarja bo naša športna streha destinacija športa, plesnih delavnic, zumbe in iger na prostem. Ob materinskem dnevu smo gostili prav poseben dogodek – koncert Trio Vivere.

 Najsodobnejše nakupovalno središče Aleja. FOTO: Jošt Gantar

Kako pomembno vam je prijazno okolje v nakupovalnem centru? Katere trajnostne vidike ste vpeljali? 

Menim, da je pomembno, da nakupovalno središče sodeluje z okolico in skupnostjo, v kateri je, z roko v roki. Izpostavil bi, da Aleja večino energije pridobi s sončnimi paneli. Poleg tega so njeni arhitekturni detajli oda Ljubljani. Trije mostovi ponazarjajo ljubljansko Tromostovje, zeleni stolpiči predstavljajo nabrežje Ljubljanice, v talnih granitni ploščah pa je simbolizirana reka Ljubljanica.

Skupnost je Alejo že drugo leto zapored izglasovala kot najboljšo nakupovalna destinacija v sklopu tekmovanja za nagrado Best Of Ljubljana, ki jo podeljuje mednarodni medij In Your Pocket. Edini v Sloveniji imamo priznanje Global RLI Award v kategoriji ˝Mednarodna nakupovalna središča – novogradnje˝. Evropsko združenje nakupovalnih središč (ECSP) pa je lani ALEJI podelilo nagrado za dizajn in razvoj za izjemne projekte v trgovski panogi. Veseli smo teh priznanj in potrditve našega ustvarjanja za obiskovalce.

Nalaganje
Nazaj na vrh