Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dirka po Franciji: tretja etapa Groenewegnu, v rumenem ostaja Van Aert

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 03. 07. 2022 / 20:42
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.07.2022 / 20:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dirka po Franciji: tretja etapa Groenewegnu, v rumenem ostaja Van Aert
Dylan Groenewegen je v fotofinišu za las prehitel Wouta Van Aerta. FOTO: Facebook/Le Tour de France

Dirka po Franciji: tretja etapa Groenewegnu, v rumenem ostaja Van Aert

Zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Franciji je Nizozemec Dylan Groenewegen, ki je v ciljnem sprintu 182 kilometrov dolge etape od Vejleja do Soenderborga na Danskem v fotofinišu prehitel nosilca rumene majice, Belgijca Wouta Van Aerta, in njegovega rojaka Jasperja Philipsena.

V primerjavi z včerajšnjo drugo etapo je bila današnja večinoma bolj mirna, poroča STA, kljub temu pa se je v zaključku okoli 10 km pred ciljem zgodil padec ob zožanju ceste. Tadej Pogačar se tokrat ni ujel vanj in je etapo sklenil kot 26. Primož Roglič je končal na 51. mestu.

Roglič je zaenkrat s tekmo zadovoljen in upa, da bo njegova ekipa osvojene majice obdržala do konca, v današnji etapi pa je po lastnih besedah užival tudi Pogačar.

Groenewegnu je pri današnji zmagi v zaključku etape pomagal tudi slovenski moštveni kolega Luka Mezgec.

Dylan Groenewegen je v fotofinišu za las prehitel Wouta Van Aerta, pri tem pa mu je v zaključku etape pomagal tudi slovenski moštveni kolega Luka Mezgec. Mezgec je v cilj prišel kot 84., za zmagovalcem je, potem ko je opravil vlogo pomočnika, zaostal 23 sekund, Mohorič je bil 100., v cilj pa je skupaj z nekaterimi favoriti kandidati za visoka mesta pripeljal z zaostankom 39 sekund. Tratnik je bil 155. z zaostankom 3:12 minute.

Jutri je prvi od treh prostih dni na Touru, namenjen transferju ekip do severa Francije.

V skupnem seštevku Van Aert trenutno za sedem sekund vodi pred rojakom Yvesom Lampaertom, na tretjem mestu je Pogačar s 14 sekundami zaostanka. Roglič je napredoval na sedmo mesto, za Van Aertom zaostaja 23 sekund. Mohorič je skupno na 65., Mezgec na 114., Tratnik pa na 149. mestu.

Jutri je prvi od treh prostih dni na Touru, namenjen transferju ekip do severa Francije, od koder se v torek nadaljuje 109. dirka po Franciji.

Nalaganje
Nazaj na vrh