Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Do večera lahko ponekod zapade do pol metra snega

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 22. 01. 2023 / 11:17
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.01.2023 / 07:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Do večera lahko ponekod zapade do pol metra snega
Območja nad okoli 500 metrov nadmorske višine lahko pričakujejo precejšnjo snežno pošiljko. FOTO: Twitter Neurje.si

Do večera lahko ponekod zapade do pol metra snega

Zaradi burje je zaprt del primorske avtoceste med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Zastoji pa nastajajo tudi drugod po državi, poroča prometnoinformacijski center. Ponekod po državi sneži, na cestah so plužne in posipne skupine, promet je upočasnjen. Zaradi burje je možnost slabše vidljivosti, saj nastajajo snežni nanosi.

Zaradi močnega vetra, ki je težave povzročal že včeraj zvečer, je Agencija za okolje (Arso) tudi za danes izdala oranžno vremensko opozorilo za večino države. Padavine se bodo okrepile in zajele večji del Slovenije. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo, nad okoli 500 metrov pa snežilo.

Burja tudi do 140 km/h

Burja na Primorskem bo na izpostavljenih mestih jutri dosegala hitrost do 140 km/h. V notranjosti bo severovzhodni veter najmočnejši na Bovškem, pod Karavankami in v nekoliko višjih legah severovzhodne Slovenije ter povsod nad okoli 1400 metrov nadmorske višine. Najvišje hitrosti bodo med 70 in 100 km/h, na  Bovškem lahko tudi več.

Krepitev snežnih padavin

Obenem se bodo od juga krepile padavine. Veter bo gradil snežne zamete, lahko pride do vetroloma. Do večera bo na Notranjskem in Kočevskem zapadlo od 30 do 50 cm večinoma suhega snega, drugod manj, v Pomurju nič.


Previdno na pot

Na prometnoinformacijskem centru voznike pozivajo, da spremljajo prometne razmere in vremenske napovedi. Računati je treba na čiščenje vozila pred vožnjo, posipne in plužne skupine, daljši čas potovanja in daljše zavorne poti, so opozorili.

Kupi v trgovini

Vreme v 30 sekundah
Za otroke
16,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh