Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Do leta 2050 petina prebivalstva EU muslimanov

Za vas piše:
STA
Objava: 10. 08. 2009 / 11:21
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Do leta 2050 petina prebivalstva EU muslimanov

Tako kaže raziskava britanskega časnika The Daily Telegraph

V Evropski uniji so muslimani lani predstavljali pet odstotkov celotne populacije, zaradi naraščajočega priseljevanja iz muslimanskih držav in nizke stopnje rodnosti med ‘pravimi’ Evropejci pa naj bi že do leta 2050 delež muslimanov v 27 državah članicah EU narasel na 20 odstotkov, ocenjuje britanski časnik The Telegraph.

Na osnovi zbranih podatkov časnik nadaljuje, da bo delež muslimanske populacije v Veliki Britaniji, Španiji in na Nizozemskem že v krajšem časovnem obdobju presegel omenjenih 20 odstotkov. Velika Britanija, ki ima trenutno 20 milijonov prebivalcev manj kot Nemčija, naj bi imela do leta 2060 77 milijonov prebivalcev in bo tako najštevilčnejša država EU, še piše The Telegraph.

Raziskava časnika potrjuje trditve, da se evropski politiki niso ustrezno odzvali na naraščajoče izzive priseljevanja, nizke stopnje rodnosti doma in s tem ‘demografske časovne bombe’. Strokovnjaki opozarjajo na pomanjkanje razprave o tem, kako bodo populacijske spremembe vplivale na različna področja življenja, od izobraževanja in stanovanjskega vprašanja do pokojninskega sistema in zunanje politike.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh