Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Dobro za telo, odlično za dušo!«

Objava: 17. 07. 2015 / 12:31
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Dobro za telo, odlično za dušo!«

V ZDA prirejajo teden osveščanja o naravnem načrtovanju družine.

»Naravno načrtovanje družine: dobro za telo, odlično za dušo!« je geslo, pod katerim med 19. in 25. julijem v ZDA prirejajo teden osveščanja o naravnem načrtovanju družine. Kot so zapisali na strani Škofovske konference Združenih držav Amerike, ki teden prireja, je namen slaviti in spoštovati zamisel Boga glede spolnosti človeka na način, da zakoncem predstavijo naravne metode urejanja rojstev, ki so v skladu z naukom Cerkve.



Datum pobude ni naključen, saj je 25. julija 1968 papež Pavel VI. objavil okrožnico Humanae Vitae, ki je posvečena prav temi spolnosti, ljubezni med zakoncema in odgovornemu starševstvu. Dan kasneje, 26. julija, pa obhajamo praznik sv. Joahima in Ane, Marijinih staršev.

Med tednom osveščanja o naravnem načrtovanju družine so vse župnije v Združenih državah povabljene, naj pomagajo vernikom vedno bolj razumeti to, kar Cerkev uči glede zakramenta zakona, ki predstavlja Kristusov odnos s Cerkvijo. »Kadar zakonci živijo svojo poklicanost v skladu z naukom, še posebej glede posredovanja življenja, so deležni obilo sadov. Med njimi so vzajemna rast v svetosti in posledično še globlje zavedanje Božjih darov, ki zadevajo spolnost, zakon in družino«, so še zapisali na strani Škofovske konference ZDA.

Vir: Radio Vatikan / M.M.Š.
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh