Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelne evrovizijske babuške

Za vas piše:
Lucija
Objava: 28. 05. 2012 / 14:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dobrodelne evrovizijske babuške

Ruske babuške, ki so na Evroviziji 2012 zasedle 2. mesto, z nastopom pravzaprav zbirajo denar za izgradnjo cerkve v svoji domači vasi.

Evrovizijsko tekmovanje za najboljšo pesem je vedno svojevrsten dogodek – zadnja leta vse bolj zaradi ekstravagance nastopajočih kakor zaradi glasbe same. Letos ni bilo nič drugače.

V soboto smo v azerbajdžanskem Bakuju dobili novo zmagovalko Evrovizije – Švedinjo Loreen s pesmijo Euphoria. A verjetno so precej več mednarodne pozornosti požele ruske »babuške«, ki so zasedle drugo mesto.

Buranovskiye Babushki - šest ženic iz vasi Buranovo, starih med šestinpetdeset in štiriinsedemdeset let se je na ruskem izboru potegovalo za nastop na Evroviziji že leta 2010, a šele letos jim je to tudi uspelo. In če se sprašujete, ali gospe nimajo kaj pametnejšega početi doma – verjetno že. Toda tudi njihov nastop na tekmovanju ni brez pomena. Vsa sredstva, ki so jih in jih še bodo zbrale z nastopom in promocijo svoje pesmi »Party for Everybody«, bodo namenile za izgradnjo pravoslavne cerkve v svoji domači vasi.

In čeprav njihov nastop ni nikakršen pevski presežek, jim iz srca želimo, da bi se denarja nabralo dovolj.

Njihovo pesem lahko poslušate tule
http://www.youtube.com/watch?v=WKNRGc71hjc

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh