Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodelni menuet in bossa nova

Objava: 29. 01. 2013 / 21:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dobrodelni menuet in bossa nova

Mladi brazilski kitarist Silvio je skupaj s prijatelji iz programa POTA priredil dobrodelni koncert za center za mlade CAIJ.

Osemnajstletni Silvio živi v brazilskem mestu Corumba. Popoldneve pogosto preživlja v centru CAIJ, v katerem vsakodnevno 580 otrok in mladih (večinoma iz revnih družin) obiskuje vzgojne dejavnosti in se druži med seboj. Če centra ne bi bilo, bi verjetno večino prostega časa preživeli na ulici, kar pa v Braziliji pomeni še veliko večjo nevarnost kot pri nas.

Silvio se je s Slovenci že nekajkrat srečal v CAIJ-u - tja gre namreč vsako leto skupina prostovoljcev programa POTA. Ti so mu o Sloveniji povedali toliko lepega, da je v njem želja, da bi videl našo državo, rasla iz dneva v dan. Pred enim mesecev pa jo je končno uresničil: prišel je v Slovenijo. Ker je uspešen kitarist (z igranjem v različnih brazilskih skupinah je prislužil večino denarja za letalsko karto), je skupaj s slovenskimi prijatelji na MIC-u pripravil dobrodelni koncert, s katerim so zbirali sredstva za center CAIJ.

Na začetku glasbenega večera se je Silvio zahvalil programu POTA, ker vsako leto omogočijo skupini prostovoljcev, da spoznajo realnost življenja mladih v brazilskem mestu Corumba. Čeprav je mladi Brazilec bolj vešč električne, se je najprej predstavil z akustično kitaro. V drugem delu pa je v roke le vzel električno kitaro, pri nekaterih skladbah pa sta se mu na odru pridružila prijatelja Barbara in Simon. Na svoj račun so prišli poslušalci različnih glasbenih zvrsti, saj smo lahko slišali Bachov menuet, brazilsko bossa novo, slovensko duhovno ritmično glasbo …

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh