Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Dobrodelnost v času gospodarske krize’

Objava: 24. 11. 2009 / 10:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Dobrodelnost v času gospodarske krize’

Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije nocoj vabi na predavanje dr. Josipa Mužića

Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije vabi na predavanje dr. Josipa Mužića z naslovom

'Dobrodelnost v času gospodarske krize',

ki bo nocoj ob 19. uri v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Iz vsebine predavanja:

Gospodarska kriza z vso težo vdira v naša podjetja, ustanove in tudi v osebno življenje. Pomanjkanje dela, nesposobnost odplačevanja obveznosti in druge težave sprožajo odpuščanje zaposlenih, brezposelnost, stečaje, ponekod rubeže in z njimi povezane osebne tragedije.

Kakšen je moj odnos do dobrodelnosti v tem času: naj pomagam kolegu, ki kot podjetnik tone, da bom poslovno ogrožen še sam? Naj dam nekaj pomoči vsakomur, ki potrka na vrata doma in prosi zanjo? Bom na cesti v mestu in pred samopostrežno trgovino dal nekaj vsakemu, ki me prosi? Ali pa bom morda pomagal drugje in tako, da bo pomoč bolj učinkovita? Kje pa bi lahko?

O predavatelju:

Dr. Josip Mužič (Don Jozo) je hrvaški duhovnik, katerega pastoralno območje sega od Španije do Hrvaške. Za duhovnika ga je leta 1992 v Rimu posvetil papež Janez Pavel II. Doktoriral je iz filozofije v Rimu ter iz teologije v Navarri (Španija). Leta 1996 je bil uvrščen med 500 vplivnih voditeljev sveta (Five Hundred Leaders of Influence) pri Ameriškem biografskem inštitutu ABI. Je dobitnik mednarodnega priznanja Twentieth Century Achievement Award (1995). Je avtor in prevajalec več knjig .

Aktiven je tudi doma, na Hrvaškem. Je dekan Katedre filozofije KBF-a Sveučilišta v Splitu in študentski duhovnik v Splitu. Bil je predsednik Sveta za laike pri Hrvaški škofovski konferenci, v letih 1998-2001 pa predsednik nadškofijskega sveta za mlade v Splitu.
Kot predavatelj gostuje tudi na drugih fakultetah ter vodi aktualne in zelo obiskane duhovne vaje na Hrvaškem, v Italiji in Španiji.

Pri Združenju krščanskih poslovnežev Slovenije bodo veseli vaše prisotnosti in vašega mnenja. Povabite tudi svoje znance in prijatelje.

Vljudno vabljeni!

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh