Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobrodošli doma 2022 še ni konec! [FOTO, VIDEO]

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 03. 07. 2022 / 12:58
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.07.2022 / 13:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dobrodošli doma 2022 še ni konec! [FOTO, VIDEO]
Predzadnji dan srečanja Slovencev v zamejstvu in po svetu. FOTO: Rafaelova družba

Dobrodošli doma 2022 še ni konec! [FOTO, VIDEO]

Tradicionalno srečanje Slovencev iz zamejstva, izseljenstva in matice z naslovom Dobrodošli doma se je včeraj nadaljevalo v Novem mestu. Na Stadionu Portoval so se v finalni tekmi pomerile ekipe 7. svetovnega nogometnega prvenstva Slovencev po svetu.

FOTO: Rafaelova družba

Na Glavnem trgu se je odvila lutkovna predstava Mala čarovnica v izvedbi skupine Mladi Celovčani. Sledila je osrednja prireditev Dobrodošli doma z nastopi skupin in posameznikov iz zamejstva in izseljenstva. Nastopali so Slovenci iz Italije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Nemčije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Švedske, Argentine in Venezuele. 


Večer se je zaključil s koncertom priznane skupine Prifarski muzikanti. Za kulinariko pa je skrbela Karavana okusov.

Srečanje se nadaljuje

Danes bo ob 17.00 v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani 28. tabor Slovencev po svetu, ki ga prireja Slovenija v svetu ob svoji 30-letnici delovanja. Pričetek bo s sveto mašo, ki jo bo daroval škof dr. Anton Jamnik, sledili bodo pozdravne besede ob 30-letnici ter okrogla miza, posvečena jubileju društva. V kulturnem programu bodo nastopili baritonist Ivan Arnšek ter pianist Ivan Vombergar, pesnik Tone Kuntner in oktet Vrtnica. Ogledati pa si bo mogoče do jutri, 4. julija tudi slikarsko razstavo Klavdije Nose iz Argentine.

Več utrinkov z dogodka v fotogaleriji Rafaelove družbe (Zvone Podvinski).

Nalaganje
Nazaj na vrh