Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Dolga noč Cerkva' letos 28. maja

Objava: 23. 02. 2010 / 21:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Dolga noč Cerkva' letos 28. maja

Uspešnemu avstrijskemu projektu se letos pridružuje tudi pet čeških škofij

Projekt avstrijske Cerkve 'Dolga noč Cerkva' naj bi se letos zgodil 28. maja. Kot je v začetku tedna sporočila organizacijska skupina projekta, bo več kot sedemsto Božjih hramov po vsej Avstriji v noči s petka na soboto z bogatim in raznolikim programom odprlo svoja vrata.

Do ene ure zjutraj bo po cerkvah na voljo raznolik program z razpravami, bogoslužji, razstavami, s filmi, plesom, z gledališkimi predstavami, s kabaretom, predavanji in z veliko glasbe, ki je v preteklem letu v avstrijske cerkve privabil preko 320.000 ljudi.

V sodelujočih župnijah načrtovanje programa za 'Dolgo noč Cerkva' poteka že s polno paro. Ponekod so k sodelovanju privabili tudi znane osebnosti iz gledališkega in filmskega sveta, ki bodo po cerkvah prebirali odlomke iz nabožnih besedil.

Uspešni ekumenski projekt pa sega tudi izven meja Avstrije. Že v preteklih letih so se mu pridružile tudi slovenska Cerkev, pa Cerkve na Češkem, Bavarskem, Južnem Tirolskem in v Furlaniji-Julijski krajini. Letos se 'Dolgi noči Cerkva' pridružuje kar pet čeških škofij z dvesto cerkvami.

Dodatne informacije so na voljo na spletnem naslovu http://www.langenachtderkirchen.at/.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh