Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Donald Trump prodaja svoje Sveto pismo

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 02. 04. 2024 / 05:30
Oznake: Knjiga, Sveto pismo
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.04.2024 / 07:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Donald Trump prodaja svoje Sveto pismo
Trumpova »najljubša knjiga« je naprodaj za 59,99 ameriških dolarjev, založniki pa poudarjajo, da izkupiček od prodaje ne bo uporabljen za financiranje Trumpove volilne kampanje. FOTO: truthsocial.com/zajem zaslona

Donald Trump prodaja svoje Sveto pismo

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je tik pred veliko nočjo napovedal prodajo Svetega pisma, katerega izdajo je sam sponzoriral.

Njegova »najljubša knjiga« je naprodaj za 59,99 ameriških dolarjev, kot je po navedbah avstrijskega Kathpressa sredi velikega tedna oznanil na svoji spletni platformi Truth Social. Američanom je voščil blagoslovljen veliki teden in jih povabil, »naj Amerika znova moli«. Državljane je spodbudil, naj si priskrbijo izvod Svetega pisma 'Bog blagoslovi ZDA'. Trump se bo novembra potegoval za vnovično izvolitev na predsedniški položaj.

Po njegovih besedah so izvodi Svetega pisma v prodaji v sodelovanju s country glasbenikom Leejem Greenwoodom, čigar uspešnico »God Bless the USA« predvajajo na vsakem dogodku Trumpove kampanje.

ZDA »razpadajo po šivih«, Amerika je »izgubila vero« ...

Trump je v video sporočilu poudaril, da sta krščanstvo in vera stvari, ki ju Združenim državam najbolj primanjkuje. Država »razpada po šivih«, Amerika je »izgubila vero« … in politik je trdno prepričan, da je treba ljudem vrniti vero. Vsak Američan mora imeti doma Sveto pismo: »In jaz jih imam veliko, to je moja najljubša knjiga,« tako Trump.

Krščanske vrednote, na katerih temeljih so bile ustanovljene Združene države Amerike, so napadene kot še nikoli prej, kristjani so »oblegani« in temu se je treba upreti.

»Mi imamo radi Boga,« še pove nekdanji ameriški predsednik. Zelo pomembno je, da Boga branimo in zagovarjamo. Krščanske vrednote, na katerih temeljih so bile ustanovljene Združene države Amerike, so napadene kot še nikoli prej, kristjani so »oblegani« in temu se je treba upreti: »Na koncu nam ne bo treba odgovarjati birokratom v Washingtonu, ampak Bogu v nebesih.«

Sveto pismo kralja Jakoba

Sveto pismo je na voljo na spletni strani, katere upravljavci oglašujejo, da je to »edino Sveto pismo, ki ga spodbuja Donald Trump«. Je enostavno za branje, z veliko pisavo in elegantno oblikovano, ter tako »vabi k raziskovanju Božje besede kjer koli in kadar koli«.

Založniki poudarjajo, da izkupiček od prodaje ne bo uporabljen za financiranje Trumpove volilne kampanje.

Poleg prevoda Svetega pisma v različici kralja Jakoba (King James Bible) knjiga vsebuje tudi nekatera druga besedila, recimo ameriško ustavo, listino o pravicah in deklaracijo o neodvisnosti. Na spletni strani je poudarjeno, da izkupiček od prodaje ne bo uporabljen za financiranje Trumpove volilne kampanje.

Sveto pismo kralja Jakoba je tretji prevod Svetega pisma v angleški jezik, ki ga je odobrila Anglikanska cerkev, prvič pa je izšlo leta 1611. Gre za eno najpomembnejših knjig angleške kulture tudi danes, saj je sooblikovala angleško govoreči svet.

Nalaganje
Nazaj na vrh