Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hvaležna Melanija Trump pisala škofu Glavanu

Za vas piše:
J. P.
Objava: 16. 03. 2024 / 12:44
Oznake: Maša, Svet, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.03.2024 / 14:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Hvaležna Melanija Trump pisala škofu Glavanu
Upokojeni novomeški škof msgr. Andrej Glavan bo pismo s ponosom shranil. FOTO: Siniša Kanižaj

Hvaležna Melanija Trump pisala škofu Glavanu

Upokojeni novomeški škof msgr. Andrej Glavan je bil te dni prijetno presenečen ob prejemu posebnega pisma iz ZDA – od nekdanje prve dame Melanije Trump.

Kot so na spletni strani Škofije Novo mesto povzeli poročanje Dolenjskega lista, se je v pismu Melanija Trump skupaj z očetom Viktorjem Knavsom škofu Glavanu zahvalila za lepo slovo od njene pokojne mame Amalije Knavs 18. januarja letos v cerkvi sv. Lovrenca na Raki. Pokojna je januarja umrla onstran luže v starosti 78 let.

Neprecenljivo slovo

Kot je poročal Dolenjski list, je v pismu zapisano: »Spoštovani msgr. Glavan, iskreno se vam zahvaljujemo za maševanje v cerkvi sv. Lovrenca na Raki. Vaša poslovitev od naše drage Amalije je bila neprecenljiva in naj bo spomin nanjo in na to lepo mašo za vedno zapisan v naših srcih. S spoštovanjem.«

Lepa gesta

Upokojeni škof msgr. Andrej Glavan (poleg njega je zahvalo prejel tudi somaševalec, župnik na Raki dr. Silvester Fabijan) je za Dolenjski list komentiral: »Nisem pričakoval česa takega, gre za lepo gesto Melanije in njenega očeta. S to zahvalo daje vedeti, da jim je nekaj pomenila maša zadušnica in pozornost, ki je je bila pokojna deležna v domačem kraju, kjer ni pozabljena.«

Po naključju

Škof Glavan – pismo Melanije Trump, ki ga krasi lep grb, bo seveda s ponosom shranil – je še pojasnil, da je bilo prejkone naključje, da je tedaj maševal na Raki, jer je bila Amalija Knavs krščena. Ravno tedaj je imel namreč tam predstavitev birmancev, kar je bilo njegovo delo, pa je sovpadlo s to spominsko mašno slovesnostjo.

Nalaganje
Nazaj na vrh