Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Melanija Trump, po Kennedyjevih prva katoličanka v Beli hiši

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 06. 2017 / 12:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Melanija Trump, po Kennedyjevih prva katoličanka v Beli hiši

Med obiskom v Vatikanu je papež blagoslovil njen rožni venec.

Versko zelo raznolike Združene države Amerike se precej ukvarjajo z verskimi prepričanji svojih politikov, še posebej tistih na najvišjih položajih, zanimanja pa so seveda deležni tudi njihovi družinski člani. Zadnje tedne veliko medijskega prahu dviguje ameriška prva dama slovenskega rodu Melania Trump, ki je med nedavnim obiskom v Vatikanu potrdila, da je katoličanka. To pomeni, ugotavljajo v ZDA, da bo Trumpova po Kennedyjevih v zadnjih petdesetih letih prva katoličanka v Beli hiši, ko se bo v drugi polovici letošnjega leta preselila v Washington.

Vprašanja o njenem verskem prepričanju so se porodila, ko je med obiskom pri papežu Frančišku v rokah držala rožni venec in svetega očeta prosila za blagoslov.

Trumpova sta se poročila v episkopalni cerkvi v Palm Beachu v ameriški zvezni državi Florida, Melania pa tam obiskuje tudi velikonočno bogoslužje, kar je povzročilo malce zmešnjave glede njenega verskega prepričanja. Njena tiskovna predstavnica je po obisku v Vatikanu potrdil, da je Melania katoličanka.

Med Američani je bila velika novica že dejstvo, da Melania sploh ima rožni venec – zanje gotovo znamenje, da je njegov lastnik rimsko-katoliške vere. Ameriški mediji sicer na široko poročajo o tem, da je Melania odraščala v »komunistični, pa vendar pretežno katoliški« Sloveniji. Iz medijev še izvemo, da se je z Donaldom Trumpom, ki je prezbiterijanec, leta 2005 poročila v episkopalni cerkvi na Floridi, kjer je bil krščen tudi njun enajstletni sin Barron. Ta bo jeseni vstopil v Episkopalno šolo sv. Andreja v Potomacu v ameriški zvezni državi Maryland.

Katoliški spletni portal Aleteia je pred dnevi objavil celo del telefonskega pogovora, ki so ga z našim kardinalom Francem Rodetom posneli v slovenskem uredništvu Radia Vatikan.

Vir: www.lifenews.com / Aleteia
Foto: splet / Aleteia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh