Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Doslej milijon romarjev v svetem letu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 01. 2016 / 09:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Doslej milijon romarjev v svetem letu

Doslej milijon romarjev v svetem letu

Nadškof Fisichella je zadovoljen z varnostnimi ukrepi v italijanski prestolnici.

Od uradnega odprtja svetega leta pred dobrim mesecem dni je po vatikanskih navedbah v Rim priromalo že več kot milijon ljudi. Pristojni so doslej zabeležili skupno 1,025.000 vernikov z vsega sveta, kot je minuli konec tedna v svojem razmišljanju za vatikanski časnik L'Osservatore Romano zapisal glavni organizator svetega leta usmiljenja, nadškof v rimski kuriji, Rino Fisichella.



Predsednik Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije je izrekel pohvalo varnostnim ukrepom v italijanski prestolnici. Pristojni so poskrbeli, da je bil med vsemi slovesnostmi doslej zagotovljen mir.

V preteklih mesecih so po italijanskih medijih krožile ocene, da naj bi v obdobju svetega leta Rim obiskalo do 33 milijonov romarjev in turistov. Prefekt mesta Rim, Franco Gabrielli, pa računa na okoli 10 milijonov obiskovalcev. V preteklih letih se je število tujih turistov in romarjev gibalo med 8 in 9 milijoni.

Papež Frančišek je sveto leto usmiljenja uradno odprl 8. decembra lani s slovesnim odprtjem svetih vrat v vatikanski baziliki sv. Petra.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh