Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dr. Anže Logar v drugem krogu tudi s podporo NSi

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 27. 10. 2022 / 06:59
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.10.2022 / 07:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dr. Anže Logar v drugem krogu tudi s podporo NSi
Matej Tonin: NSi gre na lokalne volitve združena in enotna. FOTO: NSi

Dr. Anže Logar v drugem krogu tudi s podporo NSi

Stranka Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi) bo v novembrskem drugem krogu predsedniških volitev podprla dr. Anžeta Logarja. Ta bo tako lahko, kot neodvisni kandidat, računal na podporo treh strank – SDS, SLS in NSi.

Tako je namreč včeraj na konstitutivni seji odločil Svet NSi, na čelo katerega je bil izvoljen poslanec in nekdanji infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, njegova namestnica pa je postala Mojca Erjavec. Hkrati je Svet NSi povabil in pozval vse člane, simpatizerje in volivce stranke, naj se v čim večjem številu udeležijo drugega kroga volitev za predsednika republike.

Kdo sta (še naprej) podpredsednika?

Vanj se ni uvrstil strankin kandidat Janez Cigler Kralj, ki torej ne bo predsednik države, bo pa še naprej – enako kot njegova poslanska kolegica Vida Čadonič Špelič – podpredsednik NSi. Poleg njiju je Svet na konstitutivni seji, na kateri je volil predstavnike ožjega vodstva stranke in opravil analizo aktualnega dogajanja pri nas in po svetu, soglasno potrdil še glavnega tajnika Roberta Ilca.


Z županskimi kandidati v 39 občinah

V izvršilni odbor pa so bili na predlog predsednika Mateja Tonina izvoljeni Matjaž Trontelj, Janez Pogorelec in Mateja Ribič. Predstavniki Sveta stranke so spregovorili tudi o pripravah na skorajšnje lokalne volitve, na katerih ima NSi kandidate za občinske svete v 200 občinah, kandidate za župane pa v 39 občinah po Sloveniji.

Na lokalne volitve združeni in enotni

Hkrati so članice in člani opravili tudi analizo kampanje za predsednika države, za katero je kandidat Janez Cigler Kralj poudaril, da mu je veliko dala in je dobra popotnica za prihajajoče lokalne volitve, na katere gre stranka po Toninovih besedah združena in enotna. Sledili sta še poročili vodje poslanske skupine NSi Jožefa Horvata in evropske poslanke Ljudmile Novak.

Taktično glasovanje

»Člani sveta so kandidaturo Janeza Ciglerja Kralja ocenili kot koristno, da je bil v kampanji dober in da je stranka dosegla cilje: povečati svojo vidnost, prepoznavnost in okrepiti svojo podporo. Janezov rezultat je posledica dveh stvari: prvič, pozitivnega vstopa v volilno kampanjo, in drugič, taktičnega glasovanja naših volivcev in podpornikov,« je poudaril Matej Tonin.

Nalaganje
Nazaj na vrh