Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dr. Franc Rode predstavil novo knjigo Rimski nagovori

Za vas piše:
Darja Ovsenik
Objava: 07. 12. 2012 / 14:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dr. Franc Rode predstavil novo knjigo Rimski nagovori

V galeriji Družina smo predstavili knjigo dr. Franca Rodeta Rimski nagovori. »Rimski, ker so nastali v Rimu in ker je vse povedano z rimske perspektive,« je knjigo pospremil Rode.

Danes je v galeriji Družina v Ljubljani kardinal dr. Franc Rode, ki te dni v Slovenijo prihaja kot poseben papežev odposlanec ob praznovanju 550-letnice ljubljanske škofije, ob močni zasedbi predstavnikov sedme sile predstavil svojo novo knjigo z naslovom Rimski nagovori. Z njim sta se pogovarjala odgovorni urednik Družine mag. Franci Petrič in profesor misiologije dr. Drago Ocvirk.

Knjiga 36 nagovorov

Ocvirk je kardinalu čestital ob izdaji knjige in razložil, da gre za knjigo s 36 nagovori, ki imajo teološke poudarke, ki odražajo »možatost, ki izvira najprej iz vere in zdrave slovenske zavesti«. Temu, da se je založba Družina odločila za izdajo knjige, je botrovala knjiga vatikanske založbe, v kateri so prav tako kardinalovi nagovori v italijanščini in se je pokazala želja, da vknjižimo tisto, kar je blizu slovenskemu bralcu, je odločitev za izdajo knjige razložil mag. Franci Petrič, odgovorni urednik Družine.

Iz rimske perspektive za slovenske bralce

Kardinal Rode je o Rimskih nagovorih povedal, da gre za izbor njegovih pridig, ki jih je imel v času svojega službovanja v Rimu in utegnejo nagovoriti Slovence (ob strani je tako pustil nagovore iz Afrike in drugih celin). Za naslov Rimski nagovori se je odločil zato, ker so pridige nastale v Rimu in ker je vse podano iz rimske perspektive, poleg tega pa je želel kot papežev sodelavec izraziti njegove misli ter tudi misli papeža Janeza Pavla II. in drugih papežev.

Da gre za premišljene in vsebinsko polne nagovore, je potrdil z obrazložitvijo, da se je na pisanje lahko precej temeljiteje pripravil, odkar ni več prefekt, kar pa je verjetno želja vsakega duhovnika, ki mu ob vseh zadolžitvah lahko zmanjkuje časa za pisanje pridig.


Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh