Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Drage družine, hvala, da ste!«

Za vas piše:
K. H.
Objava: 16. 02. 2017 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Drage družine, hvala, da ste!«

»Drage družine, hvala, da ste!«

Na dobrodelnem koncertu Aninega sklada nastopilo trinajst glasbenih sestavov. Posnetek z možnostjo darovanja bo v petek na Radiu Ognjišče.

Z geslom Ljubezen nikoli ne mine je Ustanova Anin sklad privabila številne dobrotnike in prijatelje velikih družin na koncert trinajst glasbenih skupin, glasbenih družin in otrok iz družin Aninega sklada. Na odru dvorane Zavoda sv. Stanislava so poleg vrhunskih sestavov kot sta Slovenski oktet in Alpski kvintet, solistov Andreja Šifrerja, Mance Izmajlove, Ota Pestnerja nastopili tudi mladi »talenti«, ki so glasbeno sceno zaznamovali minulo leto, med njimi Luka Sešek, in otroci iz družin Aninega sklada Kostanjšek, Štigl, Rabak, Drenik in Žebovec. Poseben pečat koncertu pa sta dali glasbeni družini Ivančič in Rus. Vsi nastopajoči so se odpovedali honorarju v dobro velikih družin.

Koncert je povezoval Jure Sešek. Posnetek koncerta bo na Radiu Ognjišče v petek, 17. februarja, ob 20. uri. Med poslušanjem bodo odprte telefonske linije, kjer bodo poslušalci lahko darovali v sklad za pomoč velikim družinam. Že pred petkom pa lahko za velike družine Aninega sklada darujete na telefonsko številko 0590 355 30.

Ustanova Anin sklad deluje že več kot 18 let in združuje približno 350 družin z več kot 2200 otroki. Številčnim družinam pomagajo na več načinov: redno mesečno finančno pomoč prejema okrog 140 družin, drugi se udležujejo srečanj, ki jih organizirajo od dva do trikrat letno, spomladi se srečajo na družinskem dnevu v Šentjakobu ob Savi, poleti ob godu sv. Ane v Dolenjskih Toplicah. Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno »ozračje« naklonjeno družinskim vrednotam.

Več o Aninem skladu in o sporočilu dobrodelnega koncerta bomo pisali v novi tiskani Družini.



»Potrudimo se, da držimo skupaj,« je zbrane na koncertu nagovorila predsednica Aninega sklada Marija Šterbenc in se zbranim dobrotnikom in prijateljem Aninega sklada zahvalila za podporo: »Hvala za vsak dar, še tako majhen, hvala za vsako dobro misel, hvala za molitev. Ponesite zahvalo naprej med prijatelje in znance. Zavedajmo se, da ljubezen nikoli ne mine!«


Nastop družine Ivančič iz Veržeja


Koncerta se je udeležil tudi nadškof Stanislav Zore, pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za področje družine. »Ob vseh mislih v besedi in glasbi, ki se pletejo in tkejo v lepo doživetje, bi rad izrekel samo eno zahvalo: Hvala družinam Aninega sklada. Hvala, da so! Da v naš svet, naveličan vsega, sit vsega, in zato tolikokrat neizmerno lačen, prinašajo sporočilo življenja, prinašajo sporočilo veselja, prinašajo sporočilo sprejemanja, prinašajo sporočilo bližine. Vsega tistega, kar v resnici nasičuje od znotraj. Zato drage družine, ki ste tukaj, in drage vse druge družine, hvala da ste in da nas učite, kje se človeka odžeja, nasičuje od znotraj.«


Družina Rus je odigrala in odpela dve skladbi, za kateri je aranžma napisal oče Tone.


S skladbama Čez zelene trate in Domovini je navdušil Slovenski oktet.




Alpski kvintet je s tremi skladbami navdušil poslušalce



Dobrotniki in prijatelji Aninega sklada in velikih družin so v sredo zvečer v dvorani Zavoda sv. Stanislava dve uri poslušali dobro glasbo.


Manca Izmajlova je zapela dve pesmi z zgoščenke Pesmi mojih krajev, ki je izšla pri založbi Družina.


Otroka iz družine Kostanjšek sta navdušila s Slakovim Čebelarjem.


Anin sklad so leta 1999 na pobudo sester usmiljenk, ki so v sklad za številčne družine vložile velik del od denacionaliziranih sredstev, ustanovili slovenski redovniki in redovnice. Vodi ga gospa Marija Šterbenc.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh