Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dramatične koronarazmere tudi v Nepalu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 05. 2021 / 06:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.05.2021 / 11:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dramatične koronarazmere tudi v Nepalu

Dramatične koronarazmere tudi v Nepalu

Caritas internationalis: število okužb v državi pod Himalajo se je v zadnjih dneh posedmerilo.

Število okuženih v Nepalu se je v zadnjih dneh posedmerilo FOTO: Pixabay

Pri človekoljubni organizaciji Caritas internationalis se bojijo, da se bo epidemija koronavirusne bolezni iz Indije v dramatičnem obsegu razširila tudi na sosednji Nepal. V zadnjih dveh tednih se je število okuženih v državi pod Himalajo povečalo za sedemkrat in še vedno brezglavo narašča, so po navedbah avstrijskega Kathpressa v pogovoru za nemške medije povedali predstavniki omenjene organizacije.

Prostovoljci Caritas internationalis v Nepalu poročajo, da so vse bolnišnice v državi že močno prezasedene in podobno kot v Indiji tudi tukaj grozi sesutje celotnega zdravstvenega sistema. Nevarni sev koronavirusa B1.617 se med 28 milijoni Nepalcev širi z zastrašujočo hitrostjo.

Caritas internationalis je Indiji namenila 300.000, Nepalu pa 100.000 evrov pomoči. S tem denarjem podpirajo krajevne partnerske organizacije pri oskrbi s potrebnim kisikom in nujno medicinsko pomočjo. Prostovoljci razdeljujejo tudi osnovna živila ljudem, ki so zaradi strogega zaprtja javnega življenja izgubili delo in prihodek.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh