Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dres košarkarske reprezentance za mladega navijača

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 25. 07. 2021 / 16:31
Oznake: Šport, Tokio 2020
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2021 / 17:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dres košarkarske reprezentance za mladega navijača
Srečanje je potekalo na slovenskem veleposlaništvu v Tokiu. FOTO: Spletna stran OKS

Dres košarkarske reprezentance za mladega navijača

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je mlademu navijaču slovenske reprezentance Hirakuju Nomuri izročil podpisan dres slovenske košarkarske reprezentance.

Nekdanji 11-letni učenec OŠ Brezovica pri Ljubljani Hiraku Nomura že pol leta živi na Japonskem, kamor se je preselil po smrti očeta. Rodil se je v Sloveniji, kmalu po rojstvu izgubil mater, decembra lani pa je zaradi koronavirusa izgubil še očeta. 

Od januarja živi v Tokiu

Januarja ga je kot japonskega državljana k sebi vzela teta. Od januarja tako živi in hodi v šolo v Tokiu. Zelo si je želel, da bi si ogledal eno od tekem slovenske košarkarske reprezentance, a žal se mu ta želja ne bo uresničila, saj tribune na Japonske ostajajo prazne. Zato so se na Olimpijskem komiteju Slovenije odločili za posebno gesto in mu izročili podpisan dres slovenske košarkarske reprezentance. Nanj so se naknadno podpisali tudi kolesarji Tadej Pogačar, Jan Tratnik in Jan Polanc, sporočajo z Olimpijskega komiteja Slovenije. 


Hvala vsem. Zame je velika čast, da sem lahko tukaj. V svojem športu, nogometu, se bom potrudil, da vam bom v ponos v Sloveniji. (Hiraku Nomura)

Enoletna štipendija za mladega športnika

Slovenski olimpionik Miroslav Cerar, ki je bil med junaki iger v Tokiu leta 1964, letos pa nastopa v vlogi vodje slovenske reprezentance, je Nomuri izročil tudi spominski srebrnik Olimpijskega komiteja Slovenije in enoletno štipendijo Fundacije Miroslava Cerarja, ki pomaga mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij. Hiraki Nomura pa se je srečal tudi s slovenski kolesarji. 

Naši košarkarji bodo na olimpijski parket dvorane Saitama prvič stopili v ponedeljek (6:40 po slovenskem času), ko se bodo pomerili z Argentino.

Nalaganje
Nazaj na vrh