Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Druga obletnica uradnih vatikanskih spletnih strani

Objava: 10. 08. 2009 / 09:14
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Druga obletnica uradnih vatikanskih spletnih strani

V dveh letih si jih je ogledalo tri milijone uporabnikov

Pred kratkim, natančneje 19. julija letos, je uradna vatikanska spletna stran, http://www.vaticanstate.va, praznovala svojo drugo obletnico, v tem času pa si jo je ogledalo več kot tri milijone ljudi po vsem svetu.

Spletno stran, ki svojim uporabnikom omogoča natančnejši vpogled v Vatikan, dnevno povprečno obišče okoli 1800 ljudi. Njen ustvarjalec, Eugenio Hasler, je povedal, da je pobuda za postavitev strani nastala leta 2005, z namenom, da bi ustvarili bazo podatkov, s katerimi bi predstavili državo Vatikan, njene ustanove, dejavnosti in službe.

Leta 2007 je bila stran uradno predstavljena, trenutno pa je na voljo v petih jezikih: italijanščini, francoščini, španščini, angleščini in nemščini. V vsakem jeziku je stran razdeljena na pet enot: država in vlada, službe, druge ustanove, spomeniki, in spletna trgovina.

Najbolj priljubljene strani so tiste, ki s pomočjo spletne kamere prikazujejo določene predele Vatikana, kot so denimo grobnica Janeza Pavla II., kupolo bazilike sv. Petra, pogled na trg sv. Petra, Vatikanske vrtove in Castel Gandolfo, kjer trenutno biva papež Benedikt XVI..

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh