Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drugi dan dirke Po Sloveniji zmaga za Nizozemca Groenewegna

Za vas piše:
M. M.
Objava: 16. 06. 2022 / 16:34
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2022 / 16:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Drugi dan dirke Po Sloveniji zmaga za Nizozemca Groenewegna
FOTO: FB Tour of Slovenia

Drugi dan dirke Po Sloveniji zmaga za Nizozemca Groenewegna

Druga etapa dirke Po Slovenije od Ptuja do Rogaške Slatine, na kateri so morali kolesarji premagati dobrih 174 kilometrov, je pripadla Nizozemcu Dylanu Groenewegnu, ki je še enkrat več dokazal, za kako uspešnega sprinterja gre. Od slovenskih kolesarjev je bil najboljši Matevž Govekar na devetem mestu.

Nizozemec, ki kolesari v dresu ekipe BikeExchange Jayco in je zmago v Rogaški Slatini slavil že pred štirimi leti, je v ciljnem sprintu premagal Belgijca Lionela Taminiauxa in Nemca Pascala Ackermanna.


Zahtevna etapa

Po zmagi je 28-letni Nizozemec za TV SLO povedal»Na koncu je bila etapa zares zahtevna. Ko je Bahrain začel narekovati ritem, ni bilo preprosto. Toda imeli smo nadzor nad dogajanjem, ob sebi sem imel veliko moštvenih kolegov. Na koncu smo naredili dober načrt, potem pa sem izgubil Luko Mezgeca v zadnjem zavoju, kar ni bilo dobro. Ampak nato se je res pametno odzval in mi napravil nekaj prostora. Kolesarji so prihajali z leve in desne, sam pa sem našel nekaj prostora in sklenil delo.«

Brez sprememb v skupnem seštevku

Po dveh etapah v skupnem seštevku na vrhu ni prišlo do sprememb. V vodstvu je včerajšnji zmagovalec Poljak Rafal Majka, ki ima šest sekund prednosti pred Domnom Novakom in osem pred Tadejem Pogačarjem. Jutri kolesarje čaka nekaj manj kot 145 kilometrov dolga preizkušnja z začetkom v Žalcu in ciljnim vzponom na Celjski grad.


Nalaganje
Nazaj na vrh