Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Družina je osrednja točka za prihodnost Cerkve«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 08. 2015 / 07:59
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Družina je osrednja točka za prihodnost Cerkve«

»Družina je osrednja točka za prihodnost Cerkve«

Kardinal Müller vztraja pri iskanju pastoralnih poti za vključevanje znova civilno poročenih parov.

Kardinal Gerhard Ludwig Müller družini pripisuje osrednji pomen za prihodnost družbe in Cerkve. Na škofovski sinodi o družini v letošnjem oktobru v Vatikanu bo ena izmed prednostnih točk iskanje pastoralnih poti za večje vključevanje znova civilno poročenih parov v cerkvena občestva, »ne da bi se ob tem odvračali od Jezusovih besed in na njih zgrajenega cerkvenega nauka«, je kardinal Müller dejal v včerajšnjem pogovoru za nemški spletni portal katholisch.de.



»Cerkev se mora na novo posvetiti družini, družina pa se mora na novo odpreti Cerkvi«, je poudaril nekdanji nemški škof. Priprava na zakon in spremljanje zakoncev potrebujeta temeljito in poglobljeno prenovo.

Kardinal Müller je v pogovoru izrazil svojo podporo papežu Frančišku. »Osebno mi je zvestoba papežu že vse življenje močno pri srcu«, je dejal. Letos spomladi je prefekt Kongregacije za nauk vere v nekem pogovoru pojasnil, da je naloga kongregacije teološko strukturiranje pontifikata papeža Frančiška. Opazovalci so to ocenili kot Müllerjevo posredno kritiko Frančiškovega papeževanja.

Kardinal je za spletni portal katholisch.de še dejal: »Kongregacija za nauk vere po papeževem naročilu spodbuja in ščiti verski in cerkveni nauk v celotni katoliški Cerkvi.« Papežu pomaga pri pripravi pomembnih dokumentov, po njegovem naročilu izdaja lastne dokumente in obdeluje pomembne teme, ki potrebujejo teološko poglobljene razprave.

Kardinal Müller je v pogovoru za nemški spletni portal spregovoril tudi o pogovorih med Vatikanom in bratovščino sv. Pija. Povedal je, da je v zadnjih mesecih prišlo do »srečanj najrazličnejših vrst, ki naj bi okrepila medsebojno zaupanje«. Kakšnih posebnih novosti pa naj zaenkrat ne bi bilo. »Pogoj za popolno spravo je podpis preambule v skladu s cerkvenim naukom, s čimer bi zagotovili popolno strinjanje pri temeljnih verskih vprašanjih.«

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh