Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družina na knjižnem sejmu

Objava: 18. 11. 2013 / 07:20
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Družina na knjižnem sejmu

Družina na knjižnem sejmu

Založba Družina bo na 29. slovenskem knjižnem sejmu predstavila nove knjižne izdaje.

Sreda, 20. november ob 13.30

Konji, junaki, bogovi, pesmi

Založba Družina predstavlja novost Slavospevi in izbrani fragmenti.  Za Pindarjeve pesmi se je v slovenščini in v več sodobnih jezikih uveljavil izraz oda, v antiki pa se je zvrst pesmi, kakršne so se celovito ohranile od njegovega opusa, imenovala epinikij, dobesedno »zmagospev« – pesem, zložena in izvedena v čast zmagovalca na eni od športnih prireditev. Knjigo bodo predstavili: Brane Senegačnik, Gorazd Kocijančič in dr. Vid Snoj.



Četrtek, 21. november ob 16.00, Sejna soba MI

Balantič v usodnosti časa

»Če se rodiš kot pesnik, ne ubežiš svoji usodi« je zapisano v dokumentarni monografiji ob 70. obletnici smrti Franceta Balantiča. Kakor je zaris celotnega vsebinskega in problemskega zajetja v načrtovani pesnitvi bolj navržen v drobcih kot kaj več, nam prvič, najbrž nehote, v širšem razprtju razodeva pesnikovo duhovno obzorje, v katerem se je gibal ta dvajsetletni snovalec. Načrt nam končno razkriva temeljne določenosti Balantičeve ustvarjalne narojenosti, ki je dotlej nikoli ni niti nakazal. Tako je v skromno začrtani usmerjenosti mogoče razbrati vso veličino duha, iz katere je vzbrstevala njegova nenavadno razkošna izpoved. Bila je komaj dobro na začetku, a hkrati že na koncu. O usodi pesnika, ki svoji usodi ni mogel ubežati, se bodo pogovarjali France Pibernik, Edi Kovač in Matija Ogrin.



Četrtek, 21. novembra ob 16.00

Kuhajte s sestro Nikolino

Recepti sestre Nikoline so v knjižni obliki že skorajda v vsakem slovenskem domu. Zakaj so tako iskani, tolikokrat preizkušeni, zakaj je treba na njene tečaje čakati tudi dve leti, nam bo pokazala sestra Nikolina skupaj z gostjo - Ano Žontar Kristanc (iz oddaje Ana kuha). Pridružite se jima na odru in skupaj z njima zasukajte kuhalnico. Najspretnejšemu bo sestra Nikolina podarila svoj predpasnik. 



Petek, 22. novembra ob 13.00

Stripa Mali volk in Mala Jata

Pravijo, da je Frančišek Asiški govoril s pticami in da je nekega dne odvrnil volka od napada. Nekateri celo pravijo, da se je med tem volkom in neko malo siroto spletlo prijateljstvo ter da sta odtlej skupaj vandrala po Italiji in doživela masikatero dogodivščino. Spoznali ju bomo v stripu Mali volk, skupaj z otroškim pevskim zborom Mala jata iz Dravelj.



Sobota, 23. november ob 11.00

Frančišček, papež, ki privlači verne in neverujoče

Kdo je papež Frančišek, ki je bil izvoljen v enem od najkrajših konklavov v zgodovini? Kdo je prvi papež iz Južne Amerike in prvi jezuit, izbran za Petrovega naslednika? Kako gleda na svet in svoje poslanstvo? Bo res spremenil Cerkev in s tem svet?
Veliko odgovorov nam ponujajo knjige, biografije, ki so že izšle pri založbi družina Družina. Na nova vprašanja, ki jih odpira s svojo pogumno držo papeža novega tisočletja, bomo iskali odgovore skupaj z Marjano Debevec, Antonom Štrukljem in Alešem Mavrom.



Nedelja, 24. november ob 15.00

Minute za vrednote in humor

Ko knjiga knjig postane podlaga za filmske zgodbe ... Če ste iz otroških slikanic navajeni junaških in na piedestal postavljenih svetopisemskih likov, ki se v javnosti nikoli ne vedejo nedostojno (ne blebetajo ali si vrtajo po nosu), se boste ob Minutki za Sveto pismo najprej morda celo malo namrdnili. Toda dlje ko boste gledali Minutke, bolj vam bodo Mojzes, David, Dalila in Rebeka lezli pod kožo. Z Gregorjem Čušinom, Janezom Grilom in Karmen Smodiš bomo ugotavljali, da svetopisemsko sporočilo že dolgo ni bilo predstavljeno tako otipljivo.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh